Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 15-07-2010

Vuurwerkverdachte meldt zich

(Zie persberichten Rijn & Venen d.d.12-07-2010: Gewond na vuurpijl)

WOERDEN Op zondagavond 11 juli raakten twee vrouwen gewond door een vuurpijl. Degene die de vuurpijl heeft afgestoken, meldde zich op woensdag 14 juli bij de politie.

Op zondagavond werd rond 23.25 uur op een balkon aan de Hogewoerd een vuurpijl afgestoken. Die raakte twee vrouwen van 21 en 22 jaar uit Woerden, die op straat liepen. Zij liepen letsel aan hun gezicht en gehoorschade op. In het persbericht van 12 juli werd abusievelijk gemeld dat er twee verdachten waren aangehouden. De twee, 27 en 28 jaar oud en afkomstig uit Zegveld en Woerden, waren op dat moment wel aanwezig, maar het werd niet duidelijk of zij iets met het afsteken te maken hadden en zij zijn dus niet aangehouden. Uit onderzoek bleek vervolgens dat zij de vuurpijl niet hadden afgestoken.

Op woensdagochtend 14 juli meldde een 27-jarige man uit Woerden zich op het politiebureau. Hij verklaarde degene te zijn geweest die de vuurpijl had afgestoken. Hij verklaarde de vuurpijl in een fles te hebben gezet en omhoog te hebben afgeschoten. De pijl koos echter een andere weg, waardoor beide vrouwen gewond raakten. De Woerdenaar is in het politiebureau verhoord.

Wielrenner gewond

BREUKELEN Een wielrenner kwam op woensdag 14 juli ten val en raakte gewond.

Rond 14.30 uur reed een 52-jarige wielrenner uit Elst (Utr) over de Merwedeweg. Door nog onbekende oorzaak kwam hij daar ten val. Hij liep letsel aan zijn gezicht op en is per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

Drie gradaties van rijden

MIJDRECHT Een automobilist pleegde op woensdagavond 14 juli in korte tijd drie verkeersovertredingen.

Rond 21.15 uur zagen agenten dat een automobilist op de Industrieweg door rood verkeerslicht reed. Zij gingen achter hem aan en constateerden dat hij met een snelheid van 90 km/u over de Rondweg reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. De agenten gaven hem een stopteken. Bij het aanspreken van de automobilist, een 30-jarige man uit Vinkeveen, roken de agenten een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en zij hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Vinkevener 475 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor drie gradaties van rijden: door rood, te hard en met alcohol op.

Politie onderzoekt brand

MIJDRECHT De politie onderzoekt een brand, die ontstond in een coniferenhaag aan de Toermalijn in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juli.

Het vermoeden bestaat dat de brand kort na 03.00 uur uitbrak. Rond dat tijdstip hoorden en zagen getuigen drie personen in de straat, die naar elkaar aan het schreeuwen waren. Er wordt vermoed, dat dit drietal betrokken is bij het ontstaan van de brand. In de uitgebrande heg werden sporen aangetroffen, die duiden op brandstichting. De vlammen zijn vermoedelijk gedoofd door harde regenval en bereikten de gevel van de betreffende woning tot op een meter. Het risico dat de vlammen zouden zijn overgeslagen naar de woning was zeker aanwezig.

Sinds eind mei werd er ook brand gesticht in coniferen en/of schuttingen op Turkoois, Diamant en Zirkoon. Het onderzoek naar die branden leverde nog geen resultaat op. Politiemensen van het wijkteam De Ronde Venen surveilleren vaker in de getroffen omgeving en roepen bewoners op extra alert te zijn en bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen. Bovendien is het belangrijk dat, als u slachtoffer bent geworden van brand(stichting), hiervan melding en/of aangifte te doen. Heeft u informatie dat te maken kan hebben met deze branden, neemt u dan alstublieft contact op met de politie De Ronde Venen via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via email
derondevenen@politie.utrecht.nl

Onjuiste berichtgeving over regelgeving

MIJDRECHT In het persbericht van 6 juli van Rijn & Venen met de kop: 'Aanpak parkeeroverlast ' maakte de politie bekend, dat er extra gecontroleerd gaat worden op fout parkeren in de wijk Molenland. Dit naar aanleiding van toenemende klachten van bewoners. In het persbericht worden de regels opgesomd waaraan bestuurders zich moeten houden, onder meer dat met gebruikmaking van een invalidenkaart maximaal drie uur in een blauwe zone mag worden geparkeerd. Dit is echter niet juist. In een parkeerschijfzone (blauwe zone) mag de bestuurder met een invalidenkaart onbeperkt parkeren en hoeft geen gebruik te maken van een parkeerschijf.

De waarschuwingsperiode loopt deze week nog, maar vanaf maandag 19 juli worden bij constatering van foutief parkeren bekeuringen uitgedeeld.