Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 15-07-2010

Ruit vernield

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een man aangehouden nadat hij een ruit had vernield. Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie de melding dat een man een ruit had vernield van een bedrijf aan de Kleine Haag. Bij aankomst troffen agenten de 53-jarige man uit Amersfoort aan. De man was sterk in invloed van alcohol en zijn hand zat onder het bloed. Hij werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden voor beroving

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond een 20-jarige Amersfoorter aangehouden voor beroving van een 19-jarige plaatsgenoot op de Langestraat.

Rond 20.35 uur krijgt de politie de melding dat de twee mannen met elkaar vochten en dat één van hen was gevlucht op een bromfiets. Ter plaatse bleek dat de twee mannen elkaar kenden en ruzie kregen. Dit escaleerde zodanig dat de verdachte de tas van de aangever afpakte en ervandoor ging. De agenten, die op de hoogte waren van de identiteit en het signalement van de verdachte, troffen hem later aan op het Isoldepad. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Een tweede verdachte, die als opzittende op de bromfiets zat, werd woensdagmorgen aangehouden. Dit betreft een 19-jarige inwoner van Amersfoort.

Ook hij is ingesloten in het politiebureau en wordt verhoord.