Gemeente Amsterdam stadsdeel West


Stadsdeel West maakt samenwerking op Ten Katemarkt mogelijk

15 juli 2010
Stadsdeel West heeft de kramenzetvergunning voor de Ten Katemarkt aangepast. Dit heeft het Dagelijks Bestuur op 6 juli jl. besloten. De wijziging maakt het voor de huidige kramenzetter mogelijk om samen te werken met derden en materiaal en personeel van derden in te zetten.

Alle betrokken partijen zijn tevreden met deze aanpassing en hebben aangegeven blij te zijn dat ze zich nu weer kunnen concentreren op de toekomst van de markt.

Portefeuillehouder economie Abdeluheb Choho: `Het stadsdeel wil zich focussen op het realiseren van nieuw marktbeleid en een aantrekkelijke en gevarieerde markt voor de 130.000 inwoners van West. Daar hoort bij dat het verleden moet worden afgesloten en alle partners op de markt in harmonie met elkaar samenwerken. Ik ben blij dat dit met medewerking en goede wil van alle partners is gelukt.'

In het nieuwe Uitvoeringsbesluit Kramenzetten Ten Katemarkt 2010, dat dit voorjaar is vastgesteld, gaf het DB van het voormalig stadsdeel Oud-West aan nog maar één vergunning af te geven. Dit is op de andere markt in West, De Bos en Lommermarkt, ook het geval. Nieuw in het besluit was verder dat een aanvrager alleen voor een vergunning in aanmerking zou komen als er op geen enkele andere wijze belangen waren op de markt. Ook was het niet toegestaan een samenwerkingsverband aan te gaan met derden. Deze laatste bepaling is nu gewijzigd.

De kramenzetvergunning is per 1 juli verleend aan de firma Meijer. De afgelopen maanden zijn er gesprekken gevoerd tussen het stadsdeel, de firma Meijer en de Vereniging van Kooplieden van de Ten Katemarkt over mogelijke samenwerking. De wijziging in de vergunning maakt die samenwerking nu mogelijk.

---