Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie

SCA verdient AWVN-Innovatietrofee met zelfsturingsbeleid

14 juli 2010

SCA Hygiene Products Gennep BV ontving 13 juli jl. de AWVN-Innovatietrofee tweede kwartaal 2010. Algemeen directeur Toon van Asseldonk van werkgeversvereniging AWVN reikte de trofee uit aan plantmanager Marcel Andela. De fabrikant van incontinentieproducten wint de prijs omdat het bedrijf een goed voorbeeld biedt van sociale innovatie op de lange termijn.

De gedegen en planmatig doorgevoerde principes van zelfsturing, evenals de personeelsgerichte implementatie hebben de jury overtuigd. Het zelfsturingsbeleid vormt de basis van het denken en handelen, en stelt SCA in staat om de productiviteit continu te verbeteren en snel en flexibel in te spelen op interne en externe ontwikkelingen en uitdagingen. Door zelforganisatie worden de medewerkers gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen, wat zowel hun werk aantrekkelijker maakt als de productiviteit doet toenemen.

SCA Gennep toont aan dat door consistente aandacht en een langetermijnvisie, een bedrijf beter en beter wordt. De jury bewondert SCA oprecht voor haar langjarige investering in sociale innovatie, waarbij men nu de successen met al het personeel wil delen en vieren.

De SCA Hygiene Group ontwikkelt, produceert en verkoopt producten voor persoonlijke verzorging, tissue, verpakkingen, kranten en tijdschriften en hardhoutproducten. SCA verkoopt haar producten in meer dan 100 landen. In 2009 had het bedrijf wereldwijd een jaaromzet van 10,5 miljard euro en ongeveer 50.000 werknemers.

De AWVN-Innovatietrofee is een initiatief van AWVN. De trofee dient als aanjager voor het AWVN-concept Sociale Innovatie. Het is de bedoeling dat bedrijven en branches geprikkeld worden na te denken over/aan de slag gaan met sociale innovatie. De trofee wordt eens per kwartaal en eens per jaar uitgereikt. De jaarprijs wordt uitgereikt aan een van de vier genomineerde kwartaalprijswinnaars.