Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.35 uur

Utrecht, 15-07-2010

Gestolen auto

UTRECHT Agenten hielden op woensdagavond 14 juli twee mannen aan die in een gestolen auto reden.

Rond 20.30 uur controleerden agenten een auto op de Vogezen. In de auto zaten een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats als bestuurder en een 21-jarige man uit Utrecht. De auto bleek van diefstal afkomstig te zijn en de bijrijder bleek nog 52 dagen hechtenis tegoed te hebben. Beide verdachten werden aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. De auto is in beslag genomen. De politie onderzoekt de rol van de verdachten bij de diefstal van de auto.

Fietseigenaar geeft achtervolging niet op

UTRECHT De eigenaar van een fiets ging op woensdag 14 juli achter zijn gestolen fiets aan en wist hem terug te pakken. Agenten hielden de verdachte aan.

Rond 09.15 uur zette een 25-jarige man uit Utrecht zijn fiets voor een winkel aan de Twijnstraat om daar even snel een bos bloemen te kopen. Hij zette zijn fiets niet op slot. Toen hij enkele minuten later de winkel verliet, zag hij dat zijn fiets was gestolen, maar zag de dief verderop fietsen. De Utrechter bedacht zich geen moment en zette een sprint in. De dief had dit kennelijk niet door, maar reed toch te hard en de Utrechter raakte het zicht op hem kwijt.

De Utrechter gaf de achtervolging echter niet op en zocht in de omgeving verder. Even later zag hij de verdachte bij het park aan de Wijde Doelen fietsen. Hij rende naar hem toe, pakte de fiets beet, maar de verdachte wilde de fiets aanvankelijk niet afstaan. Toen de verdachte echter zag dat er politie aan kwam rijden, liet hij de fiets los en liep weg. De fietseigenaar sprak de agenten aan, waarna zij de fietsendief, een 33-jarige Utrechter, aanhielden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader verhoor ingesloten. De fietseigenaar deed aangifte van de diefstal.

Buurvrouw

UTRECHT Een vrouw werd op woensdagavond 14 juli bestolen door een buurvrouw.

Rond 20.30 uur verliet een 27-jarige vrouw haar woning in Lombok en draaide de voordeur op slot. Zij ging boodschappen doen, maar ontdekte in de winkel dat zij was vergeten haar sleutelbos uit de voordeur te halen. Zij belde direct haar vriend om naar de woning te gaan. Op het moment dat hij bij de woning aankwam, zag hij een vrouw uit de woning komen en herkende haar als een 41-jarige buurvrouw. Vervolgens bleken er levensmiddelen en sieraden uit de woning te zijn gestolen.

De politie werd gewaarschuwd. Agenten namen de aangifte van de 27-jarige vrouw op en een getuige bevestigde te hebben gezien dat de 41-jarige verdachte de woning van de 27-jarige Utrechtse binnenging. De agenten gingen naar de woning van de 41-jarige buurvrouw. Zij hielden haar aan, maar troffen de gestolen spullen niet in haar woning aan. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Rookt trekt aandacht

UTRECHT Een automobilist zonder rijbewijs trok op woensdagochtend 14 juli de aandacht door een rookgordijn.

Rond 09.30 uur zagen agenten een auto over de Kardinaal de Jongweg rijden. De auto viel op door de hoeveelheid rook die uit de uitlaat kwam. De agenten vroegen het kenteken bij de politiemeldkamer na. Daarbij bleek dat de eigenaar van de auto, een 38-jarige man uit Utrecht, niet meer over een rijbewijs beschikte omdat dit ongeldig was verklaard. De agenten gaven de automobilist een stopteken en het bleek inderdaad om de eigenaar te gaan. Zij hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Tegen de Utrechter is proces-verbaal opgemaakt.

Scooter snel terug

UTRECHT- Op woensdagochtend had een scootereigenaar haar scooter snel terug.

Omstreeks 08.00 uur kreeg de politie de melding dat een scooter gestolen zou worden vanaf de Parkstraat. Toen agenten naar deze locatie reden, hoorden zij dat twee mannen en een vrouw met de scooter waren verdwenen in de richting van de Nachtegaalstraat. Op deze straat aangekomen, zagen agenten twee mannen lopen, die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij werden direct aangehouden.

De vrouw was weggereden op de paarse scooter en kon op de Maliebaan worden aangehouden. Terwijl agenten hier stonden, kwam de 22-jarige Utrechtse eigenaresse van de scooter aanlopen. Zij vertelde dat zojuist haar scooter was gestolen. Zij kreeg haar eigendom direct weer terug. Het drietal, in de leeftijd van 30 tot 38 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.