Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 15-07-2010

Twee mannen overvallen Boerenbond in Rijsbergen

RIJSBERGEN: Twee gemaskerde mannen hebben donderdagmorgen de Boerenbond aan de St. Bavostraat overvallen. Rond 09.00 uur gingen de overvallers de zaak binnen en bedreigden de aanwezige personeelsleden met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens werd een medewerker gedwongen de kluis te openen en een geldbedrag af te staan. De twee mannen gingen er met de geld vandoor in een donkere auto. De politie stuurde direct na de overval een SMS-Alert met een oproep aan mogelijke getuigen om zich met tips te melden op 0900-8844.

Politie arresteert Bredase veelpleger wegens fietsendiefstal

ULVENHOUT: De politie heeft woensdagavond een 26-jarige man uit Breda aangehouden wegens fietsendiefstal. Een getuige zag kort voor 17.00 uur een man er met een niet afgesloten fiets vandoor gaan op de Chaamseweg. Vervolgens belde hij de politie, maar een zoektocht naar de man had geen resultaat. Agenten van het DDIT - een team dat toezicht houdt op onder andere veelplegers om zo diefstallen, inbraken, straatroven en overvallen tegen te gaan - zagen rond 20.00 uur een man fietsen die voldeed aan het signalement. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het bureau. De man staat geregistreerd als veelpleger en is conform de afspraken met het OM in verzekering gesteld.

Politie ontdekt megahennepstekkerij in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie trof woensdagmiddag een hennepstekkerij aan in een kas aan de Heigatstraat. In een gedeelte van de kas - gelegen aan de kant van de Hoge Bremweg - werd rond 13.00 uur een stekkerij aangetroffen met ongeveer 10.000 moederplanten en ongeveer een miljoen hennepstekjes aangetroffen.

Een gedeelte van de kas was beplant met komkommerplanten. In de rest van de kas stonden hennepplanten, waarvan een gedeelte dichtbegroeid met hennepplanten van enkele meters hoog. In een ander gedeelte stonden kleinere hennepplanten en hennepstekjes. In de kwekerij werden vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om vier Bulgaarse personen, twee mannen van 19 en 26 jaar en twee vrouwen van 51 en 37 jaar uit Den Haag. Ook werd er een 41-jarige Turkse man aangehouden. De man, die illegaal in Nederland verbleef en geen bekende woon- of verblijfplaats heeft, is in verzekering gesteld. De vier Bulgaren verklaarden zich enkel met het plukken van komkommers bezig te hebben gehouden en zijn hierna op last van het OM in vrijheid gesteld. De eigenaar van het pand verklaarde tegenover de politie dat deel van de kas te verhuren. In het
afgeschermde gedeelte wat door hemzelf in gebruik was stonden
tomatenplanten. Van de man is een verklaring opgenomen. De politie en de ruimploeg van de firma Kusters zijn tot ongeveer 07.00 uur
donderdagmorgen bezig geweest om de kwekerij leeg te ruimen. De planten en de stekjes zullen worden vernietigd. (IR)

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 15-07-2010 11:45 | © Regio Midden en West Brabant |