Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 15-07-2010

Politie pakt ex-vriend op voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 04.00 uur een 50-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt verdacht van vernieling en mishandeling. Het slachtoffer, zijn 44-jarige Tilburgse ex-vriendin deed aangifte. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie trof vanmorgen, na een ontvangen melding, bij de eerste hulp van het Twee Stedenziekenhuis de 44-jarige vrouw aan. Ze vertelde dat ze uit haar woning was gevlucht nadat haar ex-vriend haar mishandeld had. Ze deelde de agenten mede dat de man gisteravond tegen haar wil de woning binnen gekomen was. Hij had daarbij vermoedelijk de voordeur geforceerd. In het pand had hij haar telefoon vernield. Tijdens de woordenwisseling die ontstond heeft hij haar aan haar haren over de grond getrokken. Ze liep daarbij onder andere schaafwonden op.

De politie trof de verdachte niet meer in de woning aan. Tijdens de zoektocht vonden ze hem in een auto op de Lage Witsiebaan.

Politie houdt bestuurder aan in gesignaleerde auto

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 22-jatrige Tilburger aangehouden. Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Stappegoorweg rond 21.15 uur een Audi A8. Het voertuig werd bestuurd door de 22-jarige. Bij navraag bleek dat de auto gesignaleerd stond. De bestuurder verklaarde dat de auto van een vriend was. De politie stelt onderzoek in.

Kamerbewoner met mes gestoken

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning in de wijk Hasselt een 27-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 40-jarige medebewoner met een mes te hebben gestoken. De man is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 16.15 uur de melding van een vechtpartij in een woning in de wijk Hasselt. Ter plaatse troffen ze een 40-jarige bewoner aan. De man die in de woning een kamer huurt had een steekverwonding in bovenbeen en onderarm. Hij vertelde de agenten dat de 27-jarige, die eveneens een kamer in het pand huurt hem gestoken had. Een
woordenwisseling ging vooraf aan de mishandeling. Er ontstond ruzie over niet verrichte huiselijke taken.

Roemeens koppel op pad met geprepareerde tas

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een drogisterij op het Wagnerplein een 34-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Roemenie aangehouden voor winkeldiefstal. Het viel de medewerkers van de winkel op dat het tweetal zich in de zaak verdacht gedroeg. Hierop werden de camerabeelden bekeken waarop te zien was dat ze diverse goederen, voornamelijk schoonheidsproducten uit de schappen namen en deze in een tas stopten. Voorbij de kassa werden ze
aangesproken. Beiden hadden voor ruim 500 Euro aan niet betaalde goederen in de tas. De tas, die voorzien was van folie bleek
geprepareerd te zijn.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 15-07-2010 11:48 | © Regio Midden en West Brabant |