VU medisch centrum

Apotheek haalt certificaat

15 juli 2010

De universitaire poliklinische apotheek heeft het HKZ-certificaat behaald. "Al bij de eerste externe audits die begin en eind juni plaatsvonden, bleek dat we geen enkele tekortkoming hadden", vertelt poliklinisch apotheker Lonneke Timmers. "We voldoen nu aan de allerlaatste normen van de stichting harmonisatie kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector én natuurlijk aan de Nederlandse apotheek norm, NAN. Timmers is trots op haar team.

"We hebben deze certificering drie jaar na opening voor elkaar gekregen en dat is een mooie prestatie. Onze kwaliteitsmedewerker Ilona van der Zouwen heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Zij introduceerde nieuwe onderdelen en bewaakte voortdurend het proces. Maar het hele team van vijftien medewerkers heeft er hard aan gewerkt."

De HKZ-normen zijn in 2009 nog grondig aangepast. "Het systeem is nu procesmatiger opgezet. Zo hebben we een risico-inventarisatie op patiëntveiligheid uitgevoerd. Het was veel werk, maar met deze kwaliteitsborging kunnen we goed verder met het ontwikkelen van farmaceutische en transmurale (keten)zorg."

Monique Krinkels

bron: Tracer