Politie Rotterdam Rijnmond

AANGEHOUDEN: DIENSTHOND HAALT INBREKER UIT SLOOT

VERDACHTEN VAN INBRAAK AANGEHOUDEN: DIENSTHOND HAALT INBREKER UIT SLOOT

overig Zuid

Datum publicatie: 15-07-2010 08:56

PORTUGAAL - Politieagenten hielden donderdagochtend twee mannen aan die verdacht worden van inbraak. Een van hen had zich in de landerijen verstopt. Na een flinke speurtocht achterhaalde diensthond Jari deze verdachte en trok hem uit de sloot.

Nadat er de afgelopen periode verschillende inbraken en pogingen tot inbraak zijn in Portugaal en Rhoon gemeld zijn bij de politie, surveilleren agenten hier zowel herkenbaar als onherkenbaar. Bij een aantal van deze meldingen hebben getuigen ook een signalement doorgegeven.

Vlucht

Rond kwart voor vijf zagen de agenten twee mannen die voldeden aan het signalement lopen over de Dijkwerker. Op het moment dat zij de agenten zagen nam het tweetal de benen.

Eén van hen rende weg in de richting van de Landjonker. Hier werd deze 47-jarige Roemeen aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau.

De tweede dacht een veilig heenkomen te vinden in de landerijen achter de Landjonker. Hij zou hij zich prima kunnen verstoppen tussen de bosjes, slootjes en weilanden.

Diensthond

Diensthond Jari werd ingezet om de verdachte te achterhalen. Na een uurlang over het onoverzichtelijke terrein gelopen te hebben sloeg Jari aan bij een sloot. De hond sprong in het water. Korte tijd later werd duidelijk dat hij 'beet' had. Hij trok de verdachte, samen met de hondenman, aan de kant. Hier was de 36-jarige Roemeen het niet mee eens. Hij schopte de hondenman.
Vervolgens werd hij direct aangehouden. De Roemeen is overgebracht naar een ziekenhuis. Hier wordt hij behandeld aan de verwonding in zijn arm.

Verder onderzoek leidde de agenten naar een geparkeerdstaande auto welke vermoedelijk van de mannen is. In de auto zijn goederen aangetroffen die waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstal. Het gaat onder andere om een laptop en cd's.

Rechtmatige eigenaar

Met gegevens van de laptop werd achterhaald dat de eigenaar op de Marijkestraat woont. Agenten zijn hier naartoe gegaan. De bewoonster gaf aan dat er die nacht inderdaad ingebroken was. De aangetroffen goederen zijn aan haar terug gegeven.

Er wordt onderzocht of de verdachten in verband gebracht kunnen worden met meerdere aanhoudingen.