Gemeente Barneveld


Brand in autotrein op spoorrail in Terschuur

De brandweer van Barneveld is vanmorgen uitgerukt voor een brand op een autotrein ter hoogte van Terschuur. Op de trein stonden tientallen nieuwe auto's. Vier auto's daarvan zijn volledig uitgebrand. Bij de brand is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Prorail en de spoorwegpolitie gaan onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Met behulp van de korpsen Zwartebroek, Hoevelaken, Nijkerk en Amersfoort had de brandweer de brand snel brandmeester.

Schade aan spoor en bovenleiding

Het treinstel waarop de uitgebrande auto's stonden is door de hitte doorgezakt. Het spoor heeft daardoor schade opgelopen. Ook de bovenleiding is kapot. Treinverkeer is momenteel niet mogelijk tussen Amersfoort en Barneveld Centrum en tussen Amersfoort en Apeldoorn. Voor Prorail is het nog onduidelijk hoe lang de versperring gaat duren.

Passagierstreinen

Achter de autorein reden twee passagierstreinen. De passagiers van één trein zijn bij de spoorwegovergang Dronkelaarseweg onder politiebegeleiding in bussen overgestapt. Zij zetten hun reis door via station Amersfoort. De andere passagierstrein is teruggereden naar station Barneveld Noord. Op het traject tussen Barneveld Noord en Amersfoort zijn bussen ingezet.

Bericht voor treinreizigers

Als gevolg van de brand rijden er geen treinen tussen Amersfoort en Barneveld Centrum en tussen Amersfoort en Apeldoorn.
* Connexxion zet bussen in tussen Amersfoort en Barneveld Noord, tussen Barneveld Noord en Ede-Wageningen rijdt een pendeltrein.
* Reizigers tussen Amersfoort en Ede-Wageningen reizen via Utrecht Centraal.

* Doorgaande reizigers tussen Utrecht Centraal en Deventer kunnen omreizen via Arnhem.

* Doorgaande reizigers tussen Amersfoort en Deventer kunnen omreizen via Zwolle. Reizigers dienen rekening te houden met vertraging. Het is onduidelijk hoe lang de storing gaat duren.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl