Uitgeverij Bert Bakker

Alex Preston wint Spear's Book Award 2010 voor Best First Book

Alex Preston - Deze bloedende stad Alex Preston heeft met zijn debuutroman Deze bloedende stad de prijs gewonnen voor Best First Book bij de Spear's Book Awards. De Spear's Book Awards zijn prijzen van het blad Spear's Wealth Management Survey, een financieel magazine uit Groot Brittanië, dat elk kwartaal uitkomt. Het blad reikt elk jaar prijzen uit. Klik hier voor meer informatie over de prijs. Charlie Wales verliet de universiteit van Edinburgh vol grote dromen. Zes maanden later zit hij vast in Londen; werkeloos en wonend in een huis dat hij deelt met de vrouw van wie hij houdt, maar die niet langer van hem houdt.
Het tij lijkt te keren als hij eindelijk een baan bemachtigt bij het beruchte Silverbirch - een hedgefonds in de City -, waar hij zijn carrière in de meedogenloze financiële wereld start. Deze keiharde zakenwereld vol drank, drugs en hoeren blijkt echter tegen te vallen, en als de crisis toeslaat ziet Charlie hier een manier in om zich uit het web van corrupte bankiers en wurgende leningen te bevrijden. Maar is hij al niet te diep ondergedompeld in de City om eruit te kunnen ontsnappen?

Dit debuut is een hartverscheurend liefdesverhaal, een doeltreffende studie van de jaren vol excessen en een rake bespiegeling over hoe goede mensen tot het uiterste worden gedreven.
Geïnspireerd door Bret Easton Ellis' Less Than Zero en Jeroen Smits De prooi, laat Alex Preston in Deze bloedende stad zien wat voor effect de crisisjaren op de jongste werkende generatie kunnen hebben. Alex Preston (1979) studeerde Engelse literatuur in Oxford, waarna hij voor ABN Amro ging werken. Tegenwoordig is hij Global Head of Trading van de afdeling Leveraged Finance van The Carlyle Group en hij rondde een MA af aan Birkbeck University.