Watersportverbond - KNWV

ISAF WJK: Rustdag breng inspiratie voor successen

woensdag 14 juli 2010

Tijdens de rustdag op dinsdag deden de Nederlandse sporters op het ISAF Jeugd WK genoeg inspiratie op om het restant van het evenement succesvol af te kunnen ronden.

Gisteren pakten de zeilers niet alleen rust op de rustdag. Tijdens een bezoek aan de oude stad van Istanbul sloop onbedoeld er ook een adrenalinekick in het programma. Voornamelijk de taxiritten over de smalle en onoverzichtelijk wegen van de stad gaven de zeilers een flinke opkikker. Al zochten de Turkse chauffeurs af en toe wel het randje van het aangename op.

Vandaag tijdens de 4e racedag met wederom lang wachten op wind, was het soms moeilijk die adrenaline in goede banen te leiden. Uiteindelijk mocht iedereen rond 15.00 uur toch gebruik gaan maken van de
hernieuwde energie.

Uitdrijven
Op de RS:X en 29-er baan kon er net één wedstrijd worden afgerond. Kiran Badloe had nog de beste wind, maar verzaakte wel op de start waardoor er niet meer in zat dan een 13e plaats. Hij zakt daardoor naar een 11e plek in het klassement.
Vincent Otten en Bas Bucholtz leken eerst op een hele slechte score af te koersen, maar wisten in de afnemende wind nog van vlaagje naar vlaagje te drijven waardoor ze nog wat boten in konden halen. Zij blijven op een keurige 10e plaats staan.

Uitstel van executie
Op de Laserbaan leken de omstandigheden veelbelovend, alleen door wat valse starts en de wedstrijd van de jongens kwam de wedstrijd van de meisjes in gevaar. De start van Michelle Broekhuizen, die vandaag met de blauwe stip mocht varen overeenkomend met de 2e plaats, was veelbelovend. Veel concurrenten uit de kop van het klassement moesten direct afhaken. Echter bij de bovenboei bleek er nog zo weinig van de wind over dat de race moest worden afgebroken.

Helaas geen uitgezeilde race voor de meisjes dus vandaag. Coach Koen Verhart: "De afgebroken race liet wel zien dat Michelle Broekhuizen veel inspiratie heeft opgedaan. Het lijkt op een uitstel van executie voor de andere dames in de top van het klassement!"

Jolbert wist zich in zijn wedstrijd goed naar voren te knokken en finishte op een 11e plek. Door veel zwarte vlaggen en missers van andere stijgt hij hierdoor van een 121 naar de 9e plaats.

Agressieve dames
Bij de 420 bleken vooral de dames, Charlotte Stumpel en Shannen Marck, veel agressiever aan de start te verschijnen. Ze voeren continu in de kop van het veld mee, maar zij lieten zich nog bijna van de wijs brengen door een kleine ruzie met het Turkse team. De 7e plek in deze wedstrijd bracht ze ook met stip naar een 7e plaats in het klassement. Max Deckers en Duko Bos voeren iets minder voortvarend, maar
presteerden niet slecht met een 15. Vooral door fouten en zwarte vlaggen bij de concurrentie, blijven zij gehandhaafd op 6.

Donderdag beloofd niet veel meer wind dan de afgelopen dagen. Er is wel iets meer bewolking en verkoeling voorspeld die hopelijk ook positieve invloed gaat hebben op het stabiliseren van de wind. Er staan 3 races gepland.

Uitslagen van het ISAF Jeugd WK zijn te vinden via
www.isafyouthworlds.com.