Politie Zuid-Holland-Zuid

Auto's botsen met kudde schapen

Oud-Beijerland, 15-07-2010 o In de nacht van woensdag op donderdag 15 juli 2010 heeft een incident plaatsgevonden aan de Langeweg in Oud-Beijerland waarbij 20 schapen zijn omgekomen. Een personenauto (gegevens bestuurder onbekend) reed rond 04.30 uur over de Langeweg toen zich plots een kudde van 62 schapen op de weg bevond. De bestuurder kwam in botsing met de dieren en belde hierop de politie. Terwijl de agenten aanrijdend waren, reed vlak na de eerste auto een tweede auto (gegevens bestuurder onbekend) op de kudde schapen in. In totaal overleefden 20 dieren het incident niet.

Een deel was op slag dood, een ander deel raakte zo ernstig verwond dat een dierenarts ter plaatse moest komen om de dieren te laten inslapen. De schapen die het incident overleefden zijn gevangen en met behulp van de 57-jarige eigenares (Oud-Beijerland) terug naar hun weide gebracht. De anderen zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Een schaap wordt nog vermist.
De schapen zijn s nachts vermoedelijk ergens van geschrokken waardoor zij door de omheining braken en uit de weide wisten te ontsnappen. De bestuurders van de beide voertuigen raakten niet gewond bij het incident. Wel raakte een van de twee voertuigen dermate beschadigd dat het moest worden getakeld.
De weg was als gevolg van het incident enige tijd afgesloten voor verkeer. De brandweer kwam ter plaatse om het wegdek schoon te maken.