Gemeente Best

Koninklijke onderscheiding voor de heer Bisschops

15-07-2010

Benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau Burgemeester Yvo Kortmann reikte op woensdag 14 juli 2010 een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Leo Bisschops. Hij ontving de onderscheiding ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de GGD Brabant-Zuidoost. De heer Bisschops is
benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de Burgerzaal van het gemeentehuis.

De heer L.G.M. Bisschops heeft gedurende de afgelopen decennia een imposante staat van dienst opgebouwd, niet alleen in zijn professionele carrière maar zeker ook als vrijwillig bestuurder in diverse nevenfuncties. Hij is zijn loopbaan bij de Katholieke Universiteit Nijmegen begonnen als wetenschappelijk medewerker, vakgroep Orthopedagogiek.

Na een dienstverband bij Integratie Jeugdwelzijnswerk Nederland en zijn directeurschap van de Stichting Jeugd en Gezin is hij aan de slag gegaan bij het Ministerie van VWS, Directie Jeugdbeleid. Na zijn afscheid als plaatvervangend directeur van de Directie Jeugdbeleid, heeft hij vanaf 2002 tot april 2010 de functie van wethouder bekleed bij de gemeente Best. In zijn portefeuille zat onder andere maatschappelijk welzijn, zorg, volksgezondheid, jeugdbeleid, WMO en kinderopvang.

Gezondheids- en jeugdzorg
Naast zijn belangrijke en verantwoordelijke hoofdberoep(en) heeft de heer Bisschops in zijn vrije tijd vele intensieve en zware bestuurlijke (neven)functies vervuld op het terrein van de gezondheids- en jeugdzorg, zowel op regionaal, provinciaal als op landelijk niveau. Zijn grote expertise op het gebied van gezondheids- en jeugdzorg heeft hij gedurende een lange periode belangeloos ten dienste gesteld van de samenleving. In dit verband kunnen genoemd worden zijn toezicht- en bestuursfuncties bij o.a.: de Vereniging Nationale Bedevaarten, de GGD Brabant- Zuidoost, Gezondheidscentrum De Bolzen, Stichting De Boei, Stichting Ambulante Fiom, K2 Adviesbureau voor Jeugdvraagstukken, de WSD-Groep en het Centrum indicatiestelling zorg.

Leo Bisschops
De heer Leo Bisschops

---