Gemeente Doetinchem

Herinrichting Wilhelminaplein afgerond

Actueel bericht, 15 juli 2010

Op 14 juli is op het Wilhelminaplein in Wehl gevierd dat de herinrichting van het plein is afgerond. De afgelopen periode is hard gewerkt om 17 extra parkeerplaatsen aan te leggen, de bestrating aan te passen en boomvakken te maken. In deze boomvakken worden in het najaar rode beuken geplant.

Wethouder Drenth opende het vernieuwde plein op feestelijke wijze door een taart aan te snijden en iedereen te bedanken. Ondernemers op het plein, bewoners en belangengroepen waren aanwezig om de opening mee te maken. Na het officiële gedeelte was er een drankje voor de genodigden bij zaal Van Uhm.

Centrumvisie

De herinrichting van het Wilhelminaplein in Wehl is de eerste stap uit de centrumvisie Wehl.
Deze visie vormt een leidraad voor ruimtelijke ontwikkeling van het centrumgebied van Wehl. In de centrumvisie staan punten als het behoud van het dorpskarakter en het streven naar een compact centrum. Andere uitgangspunten zijn het herstellen en verstrerken van het historische lint (Grotestraat) en het realiseren van een haalbaar programma voor commerciële ruimten, wonen en parkeerplaatsen.

Belangengroepen

De Wehlse belangengroepen (oudheidkundige vereniging, dorpsraad, ondernemingsvereniging, de Kamer van Koophandel, de parochie en de bibliotheek) en woningbouwcoörporatie WSD hebben input geleverd voor de centrumvisie. Vervolgens is de visie gepresenteerd aan ondernemers en aan bewoners van het centrumgebied. Opmerkingen die daaruit voortkwamen, zijn in de reactienota verwerkt.

Herinrichting plein

Met de voltooiing van de herinrichting, beschikt het Wilhelminaplein nu over 17 extra parkeerplaatsen en de bestrating is aangepast. In het najaar worden de nieuwe bomen (rode beuken) in de al aangebrachte boomvakken geplant.

Actueel