Politie Limburg-Zuid

Elke 8,8 seconden een melding tijdens storm

Gemiddeld elke 8,8 seconden een nieuwe melding en dat drie uur achter elkaar. Die werkbelasting kregen de medewerkers van de regionale meldkamer in Maastricht gisteren tussen vijf uur 's middags en acht uur 's avonds voor de kiezen tijdens het noodweer dat Zuid-Limburg teisterde.
Met name de regio's Sittard-Geleen en Maastricht zijn getroffen. Dat leverde in drie uur 1230 telefoontjes op in de regionale meldkamer van de hulpdiensten. Bijna de helft daarvan, een dikke vijfhonderd, kwam binnen via het alarmnummer 112. Negentig procent van de meldingen gingen over bomen die omvielen en zware takken die afknakten en de schade die daaruit voortvloeide.
Het ongebreideld bellen van 112 in dit soort gevallen baart de hulpdiensten zorgen. Het nummer 112 is bedoeld voor direct levensbedreigende situaties. Omgevallen of geknakte bomen die op de weg liggen , waar (nog) niemand tegenaan is gereden of waarvan niemand het slachtoffer is geworden, zijn echt geen 112 waard.......Daarvoor is 0900-8844 in het leven geroepen.

15-07-2010, Zuid-Limburg