Gemeente Abcoude


Gemeenteraad beslist over maatregelen Abcoude West

In navolging op de toezegging van het college in de VAR van 17 juni heeft de gemeenteraad op 8 juli besloten een aantal maatregelen te treffen in Abcoude West om de overlast te beperken en de verkeersveiligheid te vergroten.

In de raadsvergadering van 17 juni zijn een aantal moties aangenomen betreffende de verkeerssituatie in Abcoude West. Naar aanleiding van deze moties is een werkgroep van een vertegenwoordiging van de gemeenteraad in overleg getreden met de verantwoordelijk wethouder. Door deze werkgroep zijn een aantal maatregelen voorgesteld waar op korte termijn uitvoering aan gegeven kan worden, de gemeenteraad heeft deze op 8 juli jl. overgenomen.

Deze maatregelen zijn:
- Markering op het wegdek aanbrengen om de maximumsnelheid te benadrukken (verkeersborden op het wegdek). Deze markering wordt in de week van 12 t/m 16 juli aangebracht.
- Het plaatsen van een aantal palen op drempels en kruispunten (wegversmallingen). De palen worden in de week van 12 t/m 16 juli aangebracht.
- Het benadrukken van de 30 km/u grens door middel van gedragsbeïnvloedende bebording. Deze bebording wordt deze zomer aangebracht.
- Het invoeren van een vrachtwagenverbod tussen de Burg. Des Tombeweg en De Derde Brug in de richting van De Derde Brug. En een vrachtwagenverbod tussen de Bovenkamp en het Dr. Van Doornplein in de richting van het Dr. Van Doornplein. De juridische procedure is hiervoor inmiddels opgestart. Er wordt naar gestreefd deze zo kort mogelijk te laten duren.

Zowel tijdens de uitvoering van het Centrumplan als na afronding blijven er verkeersmetingen plaatsvinden.
---

15 juli 2010