Gemeente Abcoude


Zienswijzenprocedure voor aanpassing blauwe zone

In de VAR Nieuwsblad van 1 juli 2010 is reeds aangekondigd dat het college van de gemeente Abcoude voornemens is om het beleid van de blauwe zone binnen het centrumgebied van Abcoude aan te passen. Dit voornemen leidt tot een uitbreiding van het parkeergebied met de blauwe schijf en de mogelijkheid om parkeerontheffingen aan te vragen.

De belangrijkste aanpassing binnen het nieuwe beleid is de uitbreiding van de blauwe zone. De straten die aan de blauwe zone worden toegevoegd zijn: Th. de Leeuwlaan, t Markvelt, W. van Abcoudelaan, J. van Gaesbeeklaan, Molenweg, Laan van Binnenrust, Kerkstraat (tot Bijdorplaan) en Stationsstraat (tot nr 28). De maximale parkeertijd met de blauwe schijf wordt vastgesteld op één uur en zal gelden van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Verder wordt het mogelijk om maximaal twee parkeerontheffingen per adres aan te vragen. Dit kan alleen voor voertuigen die op een adres binnen de blauwe zone geregistreerd staan, met uitzondering van leaseautos welke bij de leasemaatschappij geregistreerd staan. De legeskosten van de eerste vergunning bedragen EUR 35,-, voor de tweede bedragen deze kosten EUR 55,-. De ontheffing wordt afgegeven voor een periode van 2 jaar en zal niet gelden in de blauwe zone van het huidige marktgedeelte van t Markvelt, Dr. Van Doornplein, Hoogstraat en Raadhuisplein.

Met deze aanpassingen hoopt de gemeente op een beter gebruik voor en door alle gebruikers van de beschikbare parkeerruimte binnen het centrumgebied.

Het is voor u mogelijk om tot 31 augustus 2010 een zienswijze in te dienen op bovengenoemd voornemen van het college van B&W. Indien u een zienswijze wilt geven, kunt u een reactie sturen naar: Burgemeester en Wethouders van Abcoude, t.a.v. Project uitbreiding blauwe zone, Postbus 5, 1390 AA Abcoude. Meer informatie vindt u op de gemeentelijke website. Met inachtneming van de eventueel ingediende zienswijze(n) zal het college een besluit nemen over de uitbreiding van de blauwe zone.

Bewonersbrief Blauwe Zone 13 juli 2010 bewonersbrief_blauwe_zone_13_juli_2010.pdf PDF-bestand 19kB

Overzichtskaart Blauwe Zone overzichtskaart_blauwe_zone.pdf PDF-bestand 226kB
---

15 juli 2010