Nieuw-Vlaamse Alliantie




N-VA coöpteert twee senatoren: Huub Broers en Karl Vanlouwe

klok 15 juli 2010

Gisteravond heeft de partijraad van de N-VA twee gecoöpteerde senatoren gekozen: Huub Broers en Karl Vanlouwe. Zij vervoegen de 9 rechtstreeks verkozen senatoren en de 3 gemeenschapssenatoren, waardoor de N-VA-senaatsfractie in totaal maar liefst 14 senatoren zal tellen.

Huub Broers is uiteraard geen onbekende. Als burgemeester van Voeren is Broers een belangrijke vertegenwoordiger van de Vlaamse Beweging. In Voeren leidt hij al vele jaren de lijst Voerenbelangen, waarvan ook de N-VA-afdeling Voeren deel uitmaakt. Op voordracht van N-VA Voeren werd Broers vanavond door de partijraad verkozen tot gecoöpteerd senator. Huub Broers had eerder al zijn sympathie voor de N-VA bekend gemaakt, door zowel bij de Vlaamse verkiezingen in 2009 als de federale verkiezingen van dit jaar een publieke oproep te lanceren om op de N-VA te stemmen. Voortaan kan hij nu ook zelf de kleuren van de N-VA verdedigen in de Senaat.

Karl Vanlouwe is iemand die al van kindsbeen af actief is binnen de N-VA en momenteel nationaal ondervoorzitter van de partij. Als voorzitter van N-VA Brussel is hij er in 2009 mee in geslaagd om de N-VA met een zetel voor Paul De Ridder in het Brusselse parlement ook in Brussel op de kaart te zetten. Als jurist is hij tegelijk een belangrijke justitiespecialist voor de partij: zo voerde hij in de vorige legislatuur de onderhandelingen voor de N-VA in het zogenaamde Atomium-overleg. Auteur(s): Steven De Boe, Waarnemend voorzitter partijraad Contactinfo:

Jeroen Overmeer, woordvoerder Tel: 02 219 49 30 Fax: 02 217 35 10