Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Te lang in de cel: politie start intern onderzoek
Publicatiedatum: 15-7-2010 14:03:36

ARNHEM - De politie Gelderland-Midden is op 15 juli een intern onderzoek gestart naar aanleiding van de aanhouding van een 32-jarige man uit Doetinchem op maandag 12 juli. Deze werd verdacht van rijden onder invloed en werd op de Geograaf in Duiven aangetroffen, aangehouden en ingesloten op het politiebureau in Arnhem. De man is pas op 15 juli heengezonden en niet dezelfde dag nadat hij was gehoord; de man heeft daarmee ten onrechte te lang vastgezeten. De politie betreurt de gang van zaken en heeft de betrokkene excuses en een bos bloemen aangeboden.

Het Bureau Veiligheid en Integriteit gaat onderzoeken waar het in de procedure fout is gegaan. De betrokkene is gedurende deze tijd overigens volgens de standaards van het korps op een correcte wijze verzorgd.

De politie Gelderland-Midden staat voor een goede en correcte behandeling van haar arrestanten en daar wordt in beginsel altijd invulling aan gegeven. Mede daarom betreurt de politie de gang van zaken des te meer, hoewel het voor de betrokkene natuurlijk het vervelendste is.

Aanleiding
Over de aanhouding heeft de politie op 12 juli een bericht verspreid:

DUIVEN - Een 32-jarige Doetinchemmer is maandagochtend 12 juli aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed.

Die ochtend werd gemeld dat een auto van de A12 bij Duiven was geraakt. Agenten en medewerkers van de Koninklijke Marechaussee kwamen op de melding af. De auto werd verlaten aangetroffen. Naar een mogelijke bestuurder werd uitgekeken. Op de Geograaf zagen agenten korte tijd later een man lopen, waarvan zij vermoedden dat hij onder invloed verkeerde. Op aanspreken reageerde deze persoon niet. De agenten gaven vervolgens aan dat zij vermoedden dat de man had gereden. Dit werd ontkend. Tevens wilde hij zijn identiteit niet bekend maken. Hierop werd de man aangehouden. Bij de fouillering kwamen autosleutels tevoorschijn. Controle wees uit dat deze sleutels bij de van de weg geraakte auto hoorden. De Doetinchemmer zou hebben geweigerd aan een ademanalyse mee te werken. De man werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van een plaats van een ongeval. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. (076508)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Mishandeling bij verkeersruzie: Haalderenaar aangehouden
Publicatiedatum: 15-7-2010 14:21:30

BEMMEL - De politie heeft woensdag 14 juli in Bemmel een 35-jarige man uit Haalderen aangehouden wegens mishandeling bij een uit de hand gelopen verkeersruzie. Een 51-jarige Elstenaar raakte lichtgewond.

De Elstenaar kreeg het rond kwart over twaalf op de N15 tussen Ressen en Bemmel aan de stok met de Haalderenaar. Volgens de Elstenaar zou de Haalderenaar aan het bumperkleven zijn geweest. Ook zou hij geprobeerd hebben rechts via de berm in te halen. Aan het eind van de weg kwam het tot een treffen waarbij de Haalderenaar de man uit Elst bij de keel zou hebben gepakt. De Elstenaar wist echter weg te rijden maar op de Dorpsstraat kwam het weer tot een treffen. Daarbij zou de Haalderenaar de Elstse automobilist hebben geslagen. Het slachtoffer was daarbij lichtgewond geraakt. Toen omstanders de politie belden ging de Haalderenaar er vandoor. De man werd later thuis aangehouden. Hij is na verhoor vrijgelaten en had bekend. Justitie beslist wat er met hem gebeurt.
(077646)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren aangehouden na bestelen Duivenaar

Publicatiedatum: 15-7-2010 14:20:48

DUIVEN - De politie in Duiven heeft woensdag 14 juli drie jongeren aangehouden die ervan verdacht worden een 16-jarige Duivenaar te hebben bestolen. Het slachtoffer zag een dag later zijn belagers terug en waarschuwde de politie, waarna het trio (een 20-jarige Westervoorter en twee Duivense jongens van 16 en 17 jaar) kon worden ingerekend.

Volgens het slachtoffer zou het trio op dinsdag 13 juli hem op de Kraanvogelstraat klem te hebben gereden en het sleuteltje uit het contact van zijn scooter te hebben getrokken. Vervolgens zouden ze er met de sleutel vandoor zijn gegaan. Een dag later zag het slachtoffer zijn belagers terug nabij het station waarna de politie werd gewaarschuwd. Die hield de drie jongeren aan. De drie zijn later na verhoor weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie. (077601)