Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 15 juli

Alkmaar, 15-07-2010 o 14.30 uur

Ramkraak pinautomaat: politie zoekt getuigen

Medemblik, donderdag 15 juli

Donderdagochtend vond rond 02.15 uur een ramkraak plaats bij een pinautomaat aan de Overleek. De auto die betrokken zou zijn geweest bij de ramkraak zou zijn weggereden in de richting van de rotonde, rechts de Randweg op in de richting van het BP-tankstation. De pinbox, die ongeveer 10 meter bij de ingang van de supermarkt vandaan staat, bleek zwaar beschadigd te zijn. Getuigen hadden een harde knal gehoord en de auto daarna zien wegrijden. Vermoedelijk is er een gasexplosief gebruikt om toegang te krijgen tot de pinbox. Er werd geld buitgemaakt.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagochtend rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Overleek of de Randweg? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Huiselijk geweld

Alkmaar, woensdag 14 juli

Een 43-jarige man uit Alkmaar werd woensdagavond rond 21.15 uur aangehouden in zijn woning wegens huiselijk geweld. Bij een ruzie met zijn vrouw pakt hij haar bij de keel. De vrouw had s ochtends al aangifte gedaan van een mishandeling door haar man die avond ervoor. Zij belde de politie. De man werd aangehouden in de woning en werd overgebracht naar het politiebureau.

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding met lantaarnpaal

Hoorn, woensdag 14 juli

Een 45-jarige automobilist uit Hoorn raakte woensdagavond rond 18.30 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden op de Willemsweg. In eerste instantie leek het of hij een fietser geschept zou hebben. Deze man liep met zijn fiets aan de hand over het fietspad en was gewond aan zijn hoofd. Hij wilde echter verder niet geholpen worden. Later verklaarde een getuige dat de fietser passagier was van de auto en dat hij na de aanrijding zijn fiets uit de kofferbak haalde en wegfietste. De man zei echter zelf niets te maken te hebben met de aanrijding. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Aangezien hij het verkeer begon te hinderen werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. Ook de bestuurder van de auto bleek onder invloed te verkeren. Hij blies 670 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis, maar werd wel aangehouden.

Heling bakfiets

Heerhugowaard, woensdag 14 juli

Een 46-jarige man uit Heerhugowaard werd woensdagmiddag rond 17.45 uur aangehouden op de Pelmolen. Een 30-jarige man uit Heerhugowaard was achter de man aangereden. De vrouw van deze man was op haar bakfiets naar winkelcentrum Middenwaard gegaan en had de fiets onafgesloten achtergelaten. De vrouw was thuisgekomen en kreeg een telefoontje van een medewerker van een winkel dat haar fiets weer voor de winkel zou staan. Haar man stapte in de auto en toen hij nagenoeg bij het winkelcentrum was zag hij een man op de bakfiets van zijn vrouw rijden. Hij reed achter de man aan. Op de Pelmolen zag hij de bakfiets staan en parkeerde zijn auto iets verder. Een andere man laadde even later de bakfiets in een bestelbus. De 30-jarige man had intussen de politie gebeld. Deze hield de 46-jarige man aan voor diefstal cq. heling. Het kenteken van de bestelbus werd nagetrokken. Agenten gingen naar de te naam gestelde van de bus, maar troffen de bakfiets niet aan.

Tweede keer in één week vernieling strandhuisjes

De Koog, donderdag 15 juli

Op de Badweg werden in de nacht van woensdag op donderdag bij het Noorderbad drie strandhuisjes vernield. Er waren onder andere sloten stuk en ramen. Ook in de nacht van maandag op dinsdag werden al vier strandhuisjes vernield. Ook toen werden er sloten en ramen vernield.

Snelheidscontroles

Spanbroek, woensdag 14 juli

Op de Spanbroekerweg werd woesndagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 493 bestuurders gecontroleerd. In totaal waren er 123 overtredingen. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.

Waarland, woensdag 14 juli

Op de Volleringweg werd woensdagmiddag van 15.00 tot 17.0 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 340 gecontroleerde bestuurders reden er 46 te hard. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.

Lezersonderzoek PolitiePost

Alkmaar, donderdag 14 juli
De politie Noord-Holland Noord doet momenteel onderzoek naar de PolitiePost, het huis-aan-huisblad dat twee keer per jaar verschijnt in een oplage van 265.000. Doel van de krant is inwoners van deze regio te informeren over relevante veiligheidsontwikkelingen en over het politievak. Ook het contact met en de bijdrage van burgers aan veiligheid staat in deze krant centraal.

Om te weten of de krant nog voldoet aan uw verwachtingen, willen wij u vragen om bijgaande digitale enquête in te vullen. Dat duurt ongeveer vijf minuten. Wij danken u alvast hartelijk voor uw medewerking. U vindt de enquête hier.www.enquetecompagnie.nl/web/?id=146174