Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 15-07-2010

Politie onderzoekt overval op automaterialenzaak in Roosendaal

ROOSENDAAL: Twee nog onbekende mannen hebben donderdagmorgen 15 juli een overval op een automaterialenbedrijf in Roosendaal gepleegd.

In de nacht voorafgaand aan de overval had er een inbraak
plaatsgevonden in het bedrijf aan de Belder. Het gaat om een bedrijf dat handelt in automaterialen. Tijdens de inbraak trad om 04.30 uur het inbraakalarm in werking. De gewaarschuwde sleutelhouder stelde samen met de gewaarschuwde politie vast dat er was ingebroken, waarbij de kassa gestolen was. De kassa werd elders in Roosendaal teruggevonden.

Rond 06.30 uur was de sleutelhouder nog bij het bedrijf aanwezig, samen met een glaszetter. Ze waren bezig om de inbraakschade te herstellen. Er kwamen op dat moment twee nog onbekende mannen binnen, die dreigden met een vuurwapen. De twee overvallers namen de kluis van het bedrijf mee. Gezien de grootte en het gewicht van de kluis, zijn ze met een auto gevlucht. Het vermoeden bestaat dat de achterklep van de bewuste auto moet hebben opengestaan. In de kluis was een geldbedrag
opgeborgen.

Over het signalement van de daders is alleen bekend dat het ging om twee mannen die allebei een bivakmuts droegen, waarvan er een zwarte en de andere dader een rode pet droeg. De politie onderzoekt de zaak en roept mensen op die de dader(s) menen te kennen of andere bruikbare informatie kunnen geven, op om zich via 0900 - 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000). (Auteur: Jeroen Steenmeijer)

Twee gewonden bij frontale botsing N259 in Dinteloord

DINTELOORD: Bij een verkeersongeval op de Steenbergseweg (N259) zijn donderdagmorgen twee automobilisten gewond geraakt. Rond 06.00 uur botsten een 53-jarige man uit Dinteloord en een 32-jarige Tholenaar in hun auto's frontaal op elkaar. Volgens de eerste getuigenverklaringen reed de 32-jarige man plotseling op de verkeerde weghelft met de botsing als gevolg. Beide bestuurders raakten bekneld en de brandweer moest er aan te pas komen om ze uit hun voertuigen te bevrijden. De Dinteloorder is naar het St. Franciscus in Roosendaal vervoerd, de man uit Tholen werd overgebracht naar het Lievensberg in Bergen op Zoom. De aard van hun letsel is onbekend. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzoeken de exacte toedracht van het ongeval.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning in Huijbergen

HUIJBERGEN: De politie heeft woensdagmorgen een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de W.H. Bollaerststraat. Bij de wijkagent waren klachten binnengekomen over stankoverlast bij de leegstaande woning. Daar was alle reden toe, want agenten troffen 327 hennepplanten met bijbehorende kweekapparatuur aan. Er werden geen aanhoudingen verricht, de identiteit van de huurder van de woning is bekend. De man zal binnenkort als verdacht gehoord worden.

Man uit Oud Gastel (21) verdacht van huiselijk geweld

OUD GASTEL: De politie heeft woensdagmiddag rond 17.30 uur een 21-jarige man uit Oud Gastel aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vriendin belde de politie, nadat hij haar tijdens een ruzie geslagen zou hebben. Volgens de vrouw gebeurt dat de laatste tijd vaker. De verdachte is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie arresteert zeven mannen tijdens actie tegen drugshandel

OUDENBOSCH: De politie heeft woensdagmiddag- en avond tijdens een actie tegen drugshandel zeven personen aangehouden.

Het gaat om vijf mannen (twee Oudenboschers van 21 en 22 jaar, twee mannen van 22 en 28 jaar uit Roosendaal en een 25-jarige Dordrechter) die worden verdacht van handel in hard- en softdrugs. Het vijftal is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid aan de
rechter-commissaris in Breda. Ook twee klanten - een 22-jarige man uit Wouw en een 31-jarige Fijnaarter - van de vermeende dealers werden gearresteerd. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld; tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens zoekingen op zes locaties werden diverse hoeveelheden harddrugs aangetroffen en in beslaggenomen. Dat gold ook voor computers en mobiele telefoons. Er is ook nog een financieel onderzoek, om onder andere te kijken wat de winst is vanuit de drugshandel. Dat kan mogelijk leiden tot een verbeurdverklaring dan wel een
ontnemingsverklaring door het Openbaar Ministerie.

De actie past in een onderzoek van rechercheurs van de districten Bergen op Zoom en Breda naar drugshandel in Oudenbosch en directe omgeving. Bij gemeente en politie kwamen de afgelopen maanden veel klachten binnen over de overlast van drugsdealers, vandaar dat besloten werd tot een grootschalig onderzoek met de genoemde actie tot gevolg.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 15-07-2010 14:58 | © Regio Midden en West Brabant |