Gemeente Amsterdam


onderscheiding voor Luuk van Eijk

---

Gemeentelijke onderscheiding voor Luuk van Eijk

15 juli 2010
-

Op woensdag 14 juli heeft burgemeester Van der Laan het Ereteken van Verdienste uitgereikt aan de heer L. van Eijk tijdens zijn afscheid als initiatiefnemer en oprichter van het evenement Julidans in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De heer Van Eijk heeft ervoor gezorgd dat Amsterdam zeer bekend is geworden in de danswereld. Dankzij hem is Julidans het enige Europese festival dat systematisch niet-westerse vormen van eigentijdse dans presenteert. Hij heeft ervoor gezorgd dat De Balie, Stadsschouwburg Amsterdam en Paradiso aan dit festival meewerken en dat deze samenwerking later ook op andere terreinen is doorgezet.

Het Ereteken van Verdienste wordt toegekend aan diegenen die zich gedurende 25 jaar onbezoldigd op bestuursniveau (voorzitter, secretaris, penningmeester, lid dagelijks bestuur) heeft ingezet voor een Amsterdamse vereniging, stichting of instelling. Het ereteken wordt ook in uitzonderlijke gevallen uitgereikt aan iemand die de stad door zijn werk promoot. Voorbeelden hiervan zijn: Willeke Alberti, Manke Nelis, Erwin de Vries en nu Luuk van Eijk.

Pb-112