Jongeren krijgen sleutel Barbeelsingel

15/07/2010 14:59

Vestia Rotterdam Hoogvliet

Deze week is het voor een aantal jongeren feest. Ze gaan voor het eerst op zichzelf wonen in Hoogvliet. De huurcontracten zijn getekend en de sleutel is in hun bezit. En niet van een standaard woning. Ze komen terecht in een bijzonder project van Vestia Rotterdam Hoogvliet: Barbeelsingel. De jongeren gaan wonen in een veilige en gezellige omgeving. Het woongebouw bestaat uit 37 appartementen. Daarvan zijn er 14 voor de jongeren en 23 voor cliënten van Pameijer Maaskring. Een instelling die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt bij zelfstandig wonen.

De jongeren die hebben gereageerd op de advertentie komen voornamelijk uit Hoogvliet en zijn sociaal ingesteld. Ze hadden allemaal een goede motivatie. Ze willen niet anoniem wonen en hebben straks een gemeenschappelijke tuin en een basketbalveldje.

Eerlijke kansen

Iedereen verdient een eerlijke kans op een betaalbaar en goed huis in een fijne woonomgeving. Toch is dit voor veel mensen lastig te realiseren, zeker voor sommige (kwetsbare) woningzoekenden. Vestia Rotterdam Hoogvliet zet zich in om voor die woningzoekenden de kans te vergroten.

Steunpunt

De woningen liggen rondom een gezamenlijke binnentuin. Er komt ook een steunpunt voor de Pameijer-cliënten. Het steunpunt wordt een dynamische ontmoetingsplek voor de cliënten van Pameijer en de andere bewoners die in het appartementencomplex komen wonen. Buurtbewoners mogen er ook gebruik van maken. Er kunnen diverse activiteiten plaats vinden, zowel overdag als 's avonds. Bijvoorbeeld de lunch gebruiken of de avondmaaltijd.

Over Vestia

Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 80.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult. Naast de lokale corporaties heeft Vestia de beschikking over vier vakbedrijven. Er werken in totaal 1000 mensen bij Vestia.