Gemeente Rheden

Gemeente inventariseert stormschade

De storm die woensdagavond over het land trok, heeft ook de gemeente Rheden niet ongedeerd gelaten. Direct na de storm zijn de brandweer en verschillende teams van Rayonbeheer de weg op gegaan om gevaarlijke situaties aan te pakken. Het ging hierbij vooral om omgewaaide en beschadigde bomen.

Donderdagmorgen zijn de teams opnieuw de weg op gegaan om de schade te inventariseren en de ergste schade direct te herstellen. De brandweer biedt hierbij ondersteuning met een hoogwerker. Hiermee kunnen zware takken die los aan bomen hangen worden verwijderd.

In de gemeente Rheden is het hoofdveld van EDS in Ellecom het zwaarst getroffen door de storm. Op het achterste deel van het veld zijn verschillende bomen terecht gekomen. De ballenvangers en het doel aan de achterzijde van het veld zijn volledig vernield. De gemeente werkt nog de hele dag door om alle schade te herstellen en takken en bomen op het veld op te ruimen. Dit moet snel gebeuren omdat Voetbalclub Gazianterpspor uit Turkije een trainingskamp heeft in Ellecom en hierbij gebruik maakt van de faciliteiten van EDS.