Nederlandse Tafeltennisbond


NTTB maakt selectie voor EK tafeltennis 2010 bekend 15-7-2010

De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft de selectie bekend gemaakt voor de Europese kampioenschappen 2010. Zowel bij de dames als heren heeft de technische staf vijf spelers geselecteerd. Voor de tweevoudig regerend Europees kampioen landenteams gaan Linda Creemers, Li Jiao, Li Jie, Carla Nouwen en Elena Timina. Bij de heren spelen Michel de Boer, Merijn de Bruin, Wai-Lung Chung, Casper ter Lüün en Boris de Vries.

De Nederlandse dames gaan hun Europese landentitel verdedigen en gaan ook voor individueel succes bij de EK 2010. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

De EK landenteams en individueel (enkelspel/dubbelspel) vinden van 11 tot en met 19 september plaats in het Tsjechische Ostrava. De loting voor het landentoernooi is op maandag 19 juli.

De Nederlandse dames reizen als regerend Europees kampioen af naar Tsjechië. Zowel in 2008 (Sint-Petersburg) als in 2009 (Stuttgart) werden de titels op indrukwekkende wijze gewonnen. Op basis van de puntenranglijst hebben Li Jiao, Li Jie en Elena Timina zich automatisch gekwalificeerd voor de EK. Linda Creemers en Carla Nouwen zijn geselecteerd door bondscoach Chen Zhibin.

,,De dames gaan er natuurlijk alles aan doen om hun titel te verdedigen. De concurrentie is alleen maar sterker geworden. Duitsland wist op de afgelopen WK brons te winnen en ook van Polen, Hongarije en het thuisland kunnen we veel verwachten. Het zegt genoeg dat Italië met twee top-100 speelsters in 2009 uit de eerste categorie degradeerde", vindt NTTB technisch directeur Achim Sialino.

Bij de heren wist Oranje vorig jaar bij de EK ongeslagen naar de één na hoogste categorie te promoveren. Het team van de nieuwe bondscoach Nikola Vukelja gaat zich intensief voorbereiden op het evenement. Op basis van de puntenranglijst hebben Michel de Boer en Merijn de Bruin zich rechtstreeks gekwalificeerd voor de EK. Wai-Lung Chung, Casper ter Lüün en Boris de Vries zijn geselecteerd.

Sialino: ,,Doelstelling is handhaving in deze categorie. Bij de WK bleek dat al lastig genoeg, er zal dus hard gewerkt moeten worden."

NTTB/HH