Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Bouwplan Damplein Leidschendam onherroepelijk

15 juli 2010 - De Raad van State heeft op 14 juli 2010 uitspraak gedaan over de vrijstelling en bouwvergunning eerste fase voor het bouwen van een ondergrondse parkeergarage, commerciële units (winkel/horeca) met 66 appartementen en twee maisonnettes op het Damplein in Leidschendam. Alle bezwaren die de Stichting Behoud Damplein in hoger beroep tegen het bouwplan Damplein hebben geuit zijn door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ongegrond verklaard. Daarmee is de bouwvergunning voor het bouwplan Damplein onherroepelijk geworden.

Bezwaren ongegrond
De Stichting Behoud Damplein heeft zich vanaf het begin verzet tegen het bouwplan Damplein dat voorziet in een ondergrondse parkeergarage, commerciële units (winkel/horeca) met 66 appartementen en twee maisonnettes. De stichting heeft o.a. aangevoerd dat het oorspronkelijke plein moet worden behouden, dat het plan te weinig parkeergelegenheid biedt en dat er onvoldoende rekening is gehouden met de cultuurhistorische waarden van het gebied rond de sluis. Daarnaast vindt zij dat de gevolgen voor de luchtkwaliteit en mogelijke geluidshinder voor de omwonenden onvoldoende zijn onderzocht. Ook zou het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg ongeoorloofde financiële steun hebben verleend. Al deze bezwaren zijn vandaag door de Raad van State ongegrond verklaard. De uitspraak is in zijn geheel te lezen op de website van de Raad van State.

Voortgang bouw
Het bouwplan Damplein nadert nu de voltooiing van de parkeergarage die uit 3 vloeren zal bestaan. Twee verdiepingsvloeren en één beganegrondvloer. Na de bouwvakantie, die tot 8 augustus loopt worden de twee laatste delen van de begane grondvloer gestort. Daarna wordt gestart met de bouw van de commerciële ruimten en appartementen.