Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Fotowedstrijd: duurzame ontwikkeling Duin, Horst & Weide

15 juli 2010 - Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten geven het startsein voor het LandschapsOntwikkelingsPlan (LOP) voor het Duin-, Horst- & Weidegebied, de groene bufferzone tussen de kuststrook en het Groene Hart. Klik hier voor een plattegrondje van het gebied. De drie gemeenten zijn verenigd in het Pact van Duivenvoorde. Zij zetten zich in voor behoud van dit unieke gebied en voor versterking van de landschappelijke, natuurlijke en cultuurhistorische kwaliteiten.

Interactief traject
Het LOP wil vooral concrete projecten ontwikkelen die invulling geven aan de versterking van het mooie landschap. Hiervoor is een interactief traject opgezet met de omgeving. Belangenorganisaties en belangstellenden kunnen op verschillende manieren en momenten hun ideeën en initiatieven inbrengen. Eén van de projecten is een fotowedstrijd.

Fotowedstrijd
Eén beeld zegt soms meer dan 100 woorden. Daarom vragen wij u met foto's uw mening te geven over het landschap. Welke onderdelen van het landschap waardeert u en welke juist niet? Welke zaken moeten beschermd worden? Wat kan er beter aan het landschap?
U kunt in totaal zes foto's insturen: drie foto's van plekken die u mooi vindt en drie van plekken die u lelijk vindt. Let erop dat uw foto's genomen zijn in het Duin-, Horst- en Weidegebied (kijk hier om welk gebied het gaat) binnen de gemeentegrenzen van de drie deelnemende gemeenten. Natuurlijk moet de foto met het landschap en het buitengebied te maken hebben.

Stuur uw foto's digitaal of analoog naar onderstaand adres onder vermelding van `Fotowedstrijd LOP Duin, Horst en Weide'. Zet bij elke foto uw naam, adres, telefoonnummer en zo mogelijk uw e-mail en natuurlijk de fotolocatie en tenminste de kwalificatie `mooi' of `lelijk'. De foto's moeten vóór 20 augustus a.s. bij ons binnen zijn. Stuur uw digitale foto's in een zo hoog mogelijke kwaliteit. Een indicatie voor de minimale resolutie is 150 dpi, voor de bestandsgrootte 500 KB.

Prijs
Onder de inzenders zal een prijs worden uitgereikt. De foto wordt zowel beoordeeld op kwaliteit van de foto als op het aangesneden thema en de relevantie voor het LandschapsOntwikkelingsPlan. De jury zal bestaan uit de gemeentelijke werkgroep, die bij het LOP betrokken is.

De prijsuitreiking vindt plaats op de informatiebijeenkomst over het LOP, die in het voorjaar van 2011 verwacht wordt. Met uw inzending geeft u automatisch toestemming om de foto's te gebruiken voor publicatie in het LOP en andere media, zoals de website en de krant. Dit uiteraard onder vermelding van de naam van de fotograaf.

Opsturen van foto's
U kunt de foto's per post sturen naar:
Brons + Partners Landschapsarchitecten
T.a.v. Simone de Boer
Everwijnstraat 9
4101 CE Culemborg
Of via de e-mail; simone.deboer@bronsenpartners.nl