Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2010

Twee nieuwe stadsbakens voor Leidschendam-Voorburg

15 juli 2010 - In het Noteboompark, vlakbij de plaats waar eens het grote sportcomplex de Vliegermolen stond, is op zaterdag 10 juli het vijfde stadsbaken in onze gemeente onthuld. Het gaat om het stadsbaken over de lokale popmuziekcultuur in de jaren 60 en 70 (Bands and Beats). Stadsbaken Bands en Beats

Ook in Wilsveen staat in de polder bij de begraafplaats staat sinds zaterdag een stadsbaken (Devotie in de polder), dat herinnert aan de middeleeuwse kapel en latere hervormde kerk.

Stadsbakens markeren een historische locatie, gebeurtenis, gebouw, persoon of ontwikkeling of verwijzen daarnaar. Daarom zijn op een aantal plekken in de gemeente informatieve stadsbakens geplaatst. Een stadsbaken betekent een extra dimensie voor een bepaalde plek. Zij verwijzen ook naar het Stadsmuseum, waar over dat onderwerp meer te zien is. Het zijn in die zin ook `buitenposten' van het Stadsmuseum.

Voor meer informatie over de stadsbakens en de Stadsbakenroute kunt u bellen met Stadsmuseum Leidschendam-Voorburg op telefoonnummer (070) 386 1673. In het museum is ook een tentoonstelling over dit onderwerp te zien, kijk daarvoor ook op:
www.stadsmuseum-leidschendam-voorburg.nl.

De stadsbakens komen tot stand onder verantwoordelijkheid van het Stadsmuseum in samenwerking met de gemeente. Zij zijn als zodanig onderdeel van de museale vernieuwing.

Er staan momenteel zes stadsbakens in de gemeente: de Blauwe Tram, Constantijn en Christiaan Huygens, Tuinders van `t Lien, de Vliet en nu dan de stadsbakens over de popmuziek en over de kapel in Wilsveen.

In totaal komen er tien stadsbakens in de gemeente te staan.