VU medisch centrum

Opvallend: Zon Mw subsidie voor longarts Anton Vonk Noordegraaf

15 juli 2010

Anton Vonk Noordegraaf , longarts, heeft een subsidie van 500.000 euro ontvangen van ZonMw voor zijn onderzoek naar een therapie met bètablokkers voor patiënten met pulmonale hypertensie. De subsidie maakt deel uit van het programma translationeel onderzoek.

Jeanine Voorman , kinderrevalidatiearts, heeft de Academy's Prize 2009 van de European Academy of Rehabilitation Medicine gewonnen voor haar proefschrift 'Cerebral palsy and the transition to adolescence'. De prijs werd overhandigd tijdens de 17th European Congress of Physical and Rehabilitation Medicine, gehouden in mei in Venetië.

Marijn Vis , reumatoloog in opleiding, ontving een Young Investigators Award, tijdens het congres van de European Calcified Tissue Society (ECTS) in Glasgow op 27 juni. Hij kreeg deze award voor zijn onderzoek naar fracturen bij patiënten met gewrichtsreuma. Dit is een onderdeel van het zogenaamde OSTRA-onderzoek, een samenwerkingsverband tussen Noorse, Britse en Amsterdamse reumatologen, naar het optreden van botbreuken bij postmenopauzale vrouwen met reumatoïde artritis.

Promovendus Nelleke Tolboom van de afdeling nucleaire geneeskunde en PET research heeft een artikel gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry. Hierin vergelijkt zij verschillende beeldvormende technieken die kunnen helpen bij het vaststellen van de ziekte van Alzheimer. Daarnaast ontving zij ook recent een prijs van het Journal of Nuclear Medicine als auteur van een van de drie beste klinische artikelen in 2009.

Nafees Rizvi heeft een tweede prijs ontvangen van de Nuclear Oncology Council Young Investigator Award voor haar onderzoek naar de behandeling van patiënten met een teruggekeerde B-cel non-Hodgkin-lymfoom. Deze prijs werd uitgereikt tijdens het jaarcongres van de SNM Advancing Molecular Imaging and Therapy dat begin juni in Salt Lake City, VS, werd gehouden.
bron: Tracer