Politie Drenthe

Verdacht pakket

Emmen, 15-07-2010 o Op het buiterrein van Nuon Emmtec aan de Eerste Bokslootweg in Emmen is donderdag rond het middaguur een verdacht pakket gevonden. Deskundigen van de politie hebben het pakket onderzocht. Hierbij bleek dat er geen sprake was van een reële dreiging. In het pakket zaten afvalstoffen.

Het pakket werd rond het middaguur op het terrein aangetroffen. Op het pakket zat een briefje met de tekst dat er bij het trekken aan een koordje een bom af zou gaan. De gewaarschuwde politie handelde vervolgens conform het Protocol Verdachte Objecten. Het terrein werd afgesloten, nabijgelegen bedrijfsruimten werden ontruimd en de brandweer kwam ter plaatse.

Toen duidelijk werd dat er in het pakket uitsluitend afvalstoffen uit het bedrijf zelf zaten is het terrein weer vrijgegeven. Het is onbekend wie het tekstje heeft geschreven en waarom.

Bestemd voor de media
Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.