Project Gemeente Westland

voor de De Loftrompet van start

Aanmelden voor de De Loftrompet van start

Publicatiedatum: 15-07-2010

In de gemeente Westland zetten duizenden vrijwilligers zich in voor hun omgeving. Ze zijn te vinden op de sportvelden, in de zorg, op scholen, bij de scouting, de kerk en op nog veel meer plaatsen. De gemeente hecht groot belang aan de inzet van al deze mensen.

Eens per jaar spreekt de gemeente haar waardering hiervoor uit door het organiseren van een feest. Hierbij wordt tevens de Loftrompet uitgereikt, de vrijwilligersprijs voor organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt.

Oproep
U kunt vanaf vandaag een organisatie aanmelden voor de Loftrompet (u mag ook uw eigen organisatie aanmelden).
In aanmerking voor de prijs komen organisaties die:
* een uitzonderlijke inspanning hebben geleverd
* een bijzonder resultaat hebben behaald

* veel mensen in het Westland hebben bereikt
* een voorbeeld of inspiratiebron voor anderen zijn
* binnen het thema 'jongeren in het vrijwilligerswerk' hun activiteiten hebben vormgegeven

De organisaties zijn actief in één van de volgende categorieën:
* zorg, mantelzorg, hulp- en dienstverlening
* sport en recreatie

* sociaal cultureel werk, welzijnswerk

* cultuur en educatie

* natuur en milieu

* wijk, buurt en participatie

Tijdens een feestavond op 28 oktober 2010 zullen twee Loftrompetten worden uitgereikt:

* één aan de vrijwilligersorganisatie van het jaar,
* één aan een organisatie die zich binnen het thema heeft geprofileerd

De prijs bestaat uit een kunstwerkje, een oorkonde en een geldbedrag.

Themaprijs `jongeren in het vrijwilligerswerk'
Ieder jaar is er ook een thema-loftrompet voor organisaties. Dit jaar is het thema 'jongeren in het vrijwilligerswerk' speciaal bedoeld voor organisaties die zich met name onderscheiden omdat ze jonge vrijwilligers (onder de 25 jaar) weten te vinden, te motiveren en vast te houden. Te denken valt aan organisaties die in het kader van de maatschappelijke stage jongeren begeleiden naar vrijwilligerswerk. Maar ook andere organisaties, bijvoorbeeld in de sport, de zorg of op sociaal cultureel gebied, die hun activiteiten goed op jongeren afstemmen. Jongeren zijn immers de vrijwilligers van de toekomst!

Deskundige jury
Een deskundige jury onder voorzitterschap van wethouder Marga de Goeij van der Klugt zal alle aanmeldingen beoordelen. De jury kiest een aantal genomineerden die in de lokale media be-kend worden gemaakt. Uiteindelijk kiest de jury uit de genomineerden de winnaars.

Publieksprijs
Nadat de genomineerden bekend zijn gemaakt in de lokale media zal het publiek de gelegenheid krijgen om via email te stemmen op haar favoriet. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een wisseltrofee die tijdens de feestavond wordt uitgereikt. De publieksprijs is niet van invloed op de beslissing van de jury.

Aanmelden? Zo werkt het!
Kent u, of bent u, een vrijwilligersorganisatie die aan bovenstaande criteria voldoet? Vul dan dit formulier in. Heeft u geen beschikking over een computer dan kunt u het formulier telefonisch aanvragen bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk, tel. 0174 281290. Dit nummer kunt u ook bellen voor meer informatie.

Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 24 september 2010. Winnaars van de Loftrompet van vorig jaar kunnen niet opnieuw worden aangemeld voor deze prijs.