Politie Gelderland-Zuid

Auto over de kop

Nijmegen, 15-07-2010 o Donderdagochtend, omstreeks 10.15 uur is een 22-jarige man uit Lathum met zijn auto over de kop gegaan op de Oranjesingel in Nijmegen. De man raakte lichtgewond.

Agenten reden in een onopvallende auto over de Wijchenseweg in de richting van het centrum. Zij zagen dat de 22-jarige bestuurder uit Lathum op hen uit liep. De agenten waren op weg naar het hoofdbureau omdat zij daar een afspraak hadden. Even later zien ze wederom de auto met de man uit Lathum en zien hem slingerende bewegingen maken.

De agenten wisten oogcontact te houden met de bewuste auto en zagen dat hij ter hoogte van de Burghardt van den Berghstraat door rood reed. Toen de agenten op de Oranjesingel arriveerden zagen zij dat de bewuste auto op zijn kop op het wegdek lag. De man uit Lathum bleek tegen een auto die voor hem reed te zijn aangereden, bestuurd door een 38-jarige man uit Oosterhout.

Bij de aanrijding raakte de bestuurder uit Lathum gewond aan zijn arm. Na behandeling in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis werd de man aangehouden. In de auto van de verdachte werden drugs aangetroffen. Van de man is bloed afgenomen. Na het ongeval werden drie rijbanen van de Oranjesingel afgesloten. Hierdoor ontstonden lange files. Verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht. De man zit nog vast. (14)

Laatst gewijzigd 15-07-2010 16:38 | © Regio Gelderland-Zuid |