Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Polder

Omleidingsroute Herdijkte Zwarte Polder

Fietsers, wandelaars en ruiters hoeven niet meer om te rijden vanwege de kustversterking bij de Herdijkte Zwarte Polder. Het waterschap opent morgen een nieuwe omleidingsroute langs de huidige dijk (tussen camping De Pannenschuur en de radartoren). Zo wordt het langzame verkeer gescheiden van de vrachtwagens die voor de kustversterking rijden over de Sint Jansdijk en Zwartepolderweg.

Al het verkeer werd tot nu toe via de Zwartepolderweg omgeleid, maar deze weg is redelijk smal en minder veilig. Voor de kustversterking is er zand afgegraven van de dijk. Hierdoor ontstond een zandrug tussen het natuurgebied van de Herdijkte Zwarte Polder en de dijk. Dat wordt nu gebruikt als alternatieve omleidingsroute. Aan het einde van het project - najaar 2010 - wordt het zand weer terug op de dijk gelegd.

Op de Zwartepolderweg zijn ook stroken aangebracht in de berm, om te zorgen dat vrachtwagens elkaar veilig kunnen passeren. Hiermee probeert het waterschap de overlast zo klein mogelijk te houden. Om te voorkomen dat mensen gaan parkeren op de passeerstroken, geldt aan beide zijden van de Zwartepolderweg een parkeerverbod.