Gemeente De Bilt

15-07-2010

De gemeente Utrecht gaat akkoord met het vestigen van een coffeeshop op de locatie van Restaurant De Beerenkuil aan de Biltsestraatweg aan de rand van Utrecht-De Bilt. De gemeente De Bilt is daar ontstemd over en heeft een bezwaar ingediend.

Het pand ligt aan de fietsroute van vele jongeren die van en naar school gaan of de manege bezoeken. Daarnaast ligt de wijk De Bilt-Zuid maar even verderop. Het college van De Bilt vindt het toestaan van een coffeeshop op deze locatie niet verantwoord.

Burgemeester Arjen Gerritsen:

"In de eerste plaats is het natuurlijk buitengewoon teleurstellend dat je dit als buurgemeente uit de media moet horen en het niet, zoals je verwacht, van te voren met je wordt besproken. Mijn collega van Utrecht en ik hebben dat inmiddels besproken. De locatie ligt op enkele meter van de gemeentegrens met De Bilt en aan die kant van de grens zijn er bij bewoners oprechte zorgen over het vestigen van een coffeeshop aan de Biltsestraatweg. Het is ook de gemeente De Bilt die de negatieve effecten van zo'n coffeeshop te verduren krijgt. Denk maar eens aan verkeersoverlast van bezoekers die de ventweg naar de coffeeshop in De Bilt-Zuid moeten inrijden. Daarnaast voorzien we door de tamelijk geïsoleerde ligging van de locatie problemen die pas gaan opvallen als het te laat is. En we weten wel dat er leeftijdsgrenzen zijn om bij een coffeeshop binnen te mogen, maar of en in hoeverre dat te handhaven is als er dagelijks zoveel scholieren langskomen, vraag ik me af."

Hoe gaat het nu verder

Het Biltse college van b&w heeft een formeel bezwaarschrift tegen de vergunning ingediend bij de burgemeester van Utrecht. Daarin zetten b&w een aantal redenen uiteen waarom ze tegen de vestiging van de coffeeshop aan de Biltsestraatweg zijn. Als die bezwaren niet worden gehonoreerd, staat de optie van beroep op de bestuursrechter nog open.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Unit Communicatie, Patricia Kok of Linda van den Noort, tel. (030) 228 94 30 of -500.

Bilthoven, 15 juli 2010