ASPA

Kantoorinrichter ASPA maakt doorstart met Ahrend Houten, 15 juli 2010
Na overeenstemming met curator


- Expertisebundeling van bedrijven met lange historie
- Solide partij met sterke uitgangspositie voor toekomstige groei

ASPA maakt vanuit faillissement een doorstart, die mogelijk wordt gemaakt door branchegenoot Koninklijke Ahrend NV. Curator Mr. Marie-José Cools van advocatenkantoor De Advocaten van Van Riet en Ahrend maken melding van het feit dat overeenstemming is bereikt over overname van activiteiten van ASPA en Assenburg door Ahrend. Van drie Nederlandse ASPA-werkmaatschappijen werd op 8 juli 2010 het faillissement uitgesproken. De overname is per heden geëffectueerd.

Als gevolg van de doorstart kan een deel van de werkgelegenheid bij ASPA en Assenburg behouden blijven en ontstaat een bedrijf met ongekende ervaring in het inrichten van werk-, leer- en leefomgevingen. Deze expertise zal worden ingezet om bestaande en nieuwe klanten optimaal te bedienen met een zeer breed product- en dienstenportfolio.

Jacq de Bruin, algemeen directeur van Koninklijke Ahrend NV, zegt over de beoogde overname: "Het is nu vooral belangrijk voor de bestaande klanten van ASPA om te weten dat continuïteit is gewaarborgd en dat we er alles aan doen om hen te laten profiteren van de nieuwe sterke combinatie. Deze acquisitie zal er verder ook toe leiden dat wij ons personeelsbestand kunnen uitbreiden met goede, gekwalificeerde mensen, in zowel verkoop, ondersteuning als productie, met kennis van duurzame inrichtingsconcepten, producten en diensten. Tussen 80 en 100 medewerkers zullen door Ahrend een nieuw arbeidscontract aangeboden krijgen."

Algemeen directeur van ASPA, Edward Vis, zegt hierover: "Door de verslechterende marktsituatie is ASPA in zwaar weer beland. Dat Ahrend nu activiteiten van ASPA overneemt en op die manier onze klanten zekerheid biedt en een deel van het personeel opnieuw aan een baan kan helpen, stemt mij tot tevredenheid. Vanuit een solide basis kunnen we nu verder bouwen aan een gezamenlijke toekomst."

Ahrend zal weloverwogen de uitgebreide productlijnen en het gevarieerde dienstenaanbod van ASPA integreren in haar eigen organisatie. De combinatie beschikt over ongeëvenaarde vakkennis, grote ervaring en een breed product- en dienstenportfolio.

Na de integratie ontstaat een sterke onderneming die een uitstekende uitgangspositie heeft voor verdere uitbouw van haar solide marktpositie. Ahrend is naast de Benelux onder meer actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Rusland en Dubai. Via dochteronderneming TECHO is Ahrend bovendien marktleider in Centraal- en Oost-Europa, de tweede thuismarkt van de organisatie.