Nederlandse Tafeltennisbond


Dames Hotak en heren Westa loten thuiswedstrijden in ETTU Cup 15-7-2010

Het damesteam van Hotak'68 en het herenteam van Wijzenbeek/Westa hebben in de eerste ronde van de ETTU Cup thuiswedstrijden geloot. De dames uit Hoogerheide spelen tegen het Luxemburgse DT Nidderkäerjeng en Zeus Quartu Sant Elena afkomstig van het Italiaanse eiland Sardinië. De heren van Westa komen in Wessem uit tegen het Luxemburgse DT Union Luxembourg en het Tsjechische Lokomotiva Vrsovice.

De heren van Wijzenbeek/Westa beginnen hun Europese avontuur in eigen huis. (FOTO: © Westa / NTTB)

Ook de heren van AA-Drink/FvT doen mee aan de ETTU Cup. Zij reizen met een jong team af naar het Turkse Istanbul. Naast de thuisclub ontmoeten de Rotterdammers het Spaanse UCAM Cartagena en het Roemeense CTT Boekarest.

Bij de dames komt Li-Ning/Infinity Heerlen, landskampioen en titelhouder in de Europese Champions League, komend seizoen noodgedwongen ook uit in de ETTU Cup. De Europese bond besloot eerder om de Champions League bij de dames niet door te laten gaan, omdat slechts zes ingeschreven teams aan de voorwaarden voldeden. De Heerlense dames zijn nu als vierde geplaatst in de ETTU Cup en hebben een bye tot en met de derde ronde. De Limburgse equipe speelt naast internationals Li Jiao en Li Jie met de uit Hong Kong afkomstige Lau Sui Fei en de Chinese Jie Ting.

Herenlandskampioen Enjoy & Deploy Heerlen heeft om organisatorische redenen afgezien van inschrijving voor de Europacup.

Programma 1e ronde ETTU Cup dames (9/10 oktober) Groep 7 (Hoogerheide)
zat 09 okt (19:00): Hotak'68 - DT Nidderkäerjeng (Lux) zon 10 okt (10:00): Hotak'68 - Zeus Quartu Sant Elena (Ita)

Li-Ning/Infinity Heerlen (4e geplaatst) heeft een bye tot en met de derde ronde (26, 27 of 28 november)

Programma 1e ronde ETTU Cup heren (25/26 september) Groep 8 (Wessem)
zat 25 sep (19:00): Wijzenbeek/Westa - DT Union Luxemburg (Lux) zon 26 sep (10:00): Wijzenbeek/Westa - Lokomotiva Vrsovice (Tsj)

Groep 12 (Istanbul, Tur)
zat 25 sep (13:00): AA-Drink/FvT - UCAM Cartagena (Spa) zat 25 sep (18:00): AA-Drink/FvT - TCD Istanbul (Tur) zon 26 sep (09:00): AA-Drink/FvT - CTT Boekarest (Roe)

NTTB/HH