Gemeente Venray


15 juli 2010

Burgemeester Gilissen bekijkt noodweerschade

Burgemeester Hans Gilissen heeft donderdag de dorpen bezocht waar het noodweer van woensdag het ergst heeft huisgehouden. De burgemeester is met name onder de indruk van de ravage in Leunen. Gilissen is tegelijkertijd verheugd over de manier waarop de inwoners meteen aan de slag zijn gegaan met het herstel. De burgemeester deelde een dik compliment uit aan alle hulpverleners voor hun goede werk.

De burgemeester bekeek de schade in de Meester de Haanstraat en bij sportpark `t Klaverblad in Leunen. Daar ontwortelde de storm dikke bomen en vernielde het dak van een woning. Ook ging een caravan ondersteboven en viel een boom op een camper. Ook op de Scheiweg waar eveneens veel omgewaaide bomen voor een ravage zorgden, nam Gilissen een kijkje en maakte een praatje met de getroffen bewoners.

De burgemeester ging aansluitend poolshoogte nemen in Blitterswijck en Geijsteren, waar ook relatief veel schade werd gemeld.

Taart

Om hulp te verlenen bij het extreme weer van woensdag zijn alle brandweermanen en -vrouwen van het Venrayse brandweerkorps opgeroepen. Ook ambtenaren van de afdeling Openbare Ruimte en Veiligheid en Handhaving waren in touw, Ruim voordat het noodweer losbarstte was iedereen paraat. Burgemeester Gilissen prees alle medewerkers en liet bij de brandweer een taart bezorgen. "Petje af, voor allemaal", aldus Hans Gilissen.

Stormschade 14juli2010 016- gebruiken

Bij de foto: Burgemeester Gilissen in gesprek met een medewerker van de NLW-bedrijven, die het druk heeft met het opruimen van de rommel.