KNHS

C.H. de Wolden heeft deelnemers uit 28 landen aan de start

7 juli 2010


ZUIDWOLDE - Het C.H. de Wolden, dat van 15 t/m 18 juli en van 22 t/m 25 juli voor de 6de keer plaats vindt, kampt met een luxe probleem. Het prachtige concoursterrein is voorzien van 19 vlaggenmasten maar ondertussen hebben ruiters en amazones uit 28 landen hun deelname toegezegd.

Het C.H. de Wolden is in de zes jaar van haar bestaan uitgegroeid tot een mega hippisch evenement waarin totaal 680 internationale paarden uit 28 landen over twee weekeinden van start zullen gaan. Ruiters als Wassim Anzarouti die zich reeds heeft gekwalificeerd voor de Wereldruiterspelen in Kentucky, VS later dit jaar zal met zijn WK paard in De Wolden starten, maar ook de Amerikaanse amazone Beezie Madden, vorige week nog winnares van de Grote Prijs van Calgary en regerend Olympische kampioene met het team zal op C.H. de Wolden voor de prijzen strijden. Zoals Wassim Anzarouti beaamt, zijn de faciliteiten voor de ruiters en paarden op C.H. de Wolden fantastisch, liggen de bodems er uitstekend bij en wordt door de medewerkers en vrijwilligers er alles aan gedaan om voor de ruiters uitstekende voorwaarden voor topprestaties te creëren.

Deze kans grijpen ook de Nederlandse topruiters zoals Marc Houtzager, de gebroeders Schröder, Albert Zoer, Marijke van Geel Schroder, Nathalie van der Meij, Jur Vrieling en de winnares van de Grote Prijs van vorig jaar, Angélique Hoorn, die dit jaar haar onder andere haar toppers Tygo en VDL Harley aan de start zal brengen. Daarnaast heeft C.H. de Wolden ook weer ruimte gegeven aan de landelijke ruitersport die in alle klassen van start gaat.

De hoofdsponsoren van C.H. de Wolden, de Rabobank Zuid-West Drenthe, Indapp, Eurohill en de Gemeente De Wolden onderstreepten het belang van dit internationale concours voor de regio, voor de ontwikkeling van de paardensport in de Gemeente De Wolden en voor de verbetering van het niveau van de ruiters en paarden. Het kunnen deelnemen aan wedstrijden met een ambiance als deze is een enorme stimulans voor de landelijke ruiters. Vandaar dat wij met de Eurohill Drenthe Cup een competitie zijn gestart die landelijke ruiters instaat stelt deel te kunnen nemen aan wedstrijden als het C.H. de Wolden en waarvan de finale tijdens het NIC Assen zal worden verreden, aldus Christiaan Hendriksen, directeur van Eurohill.

Burgermeester van de Gemeente De Wolden, Peter Snijders, vertelde over de ambitieuze plannen van de gemeente om de paardensport in De Wolden dusdanig te versterken dat er zelfs Olympische ambities zijn mocht Nederland in 2028 inderdaad de Olympische Spelen organiseren. Daarover zal tijdens het traditionele Hippische Café op 22 juli nader worden gediscuteerd.

De Centrale Keuring van het KWPN Drenthe op 20 juli en de Summer Sale Veiling van springgefokte veulens en zeer getalenteerde jonge springpaarden die reeds de nodige wedstrijd ervaring hebben opgedaan op 17 juli maken deel uit van het gevarieerde programma van C.H. de Wolden.

De toegang tot C.H. de Wolden is op alle dagen gratis.

Foto: Jacob Melissen
Albert Zoer met Samurai