Politie Twente

Aanrijding A1 Hengelo

Donderdagavond 15 juli rond 20.30 uur zijn twee automobilisten betrokken geraakt bij aanrijding op de A1.

Een 31-jarige automobilist uit Nienhagen (Duitsland) reed op de A1 van Hengelo in de richting van Oldenzaal. Voorbij de afslag Hengelo stond een langzaam rijdende file in verband met wegwerkzaamheden. Door onbekende reden heeft de man de file niet op tijd opgemerkt. Hij is met hoge snelheid op de staart van de file ingereden en op een auto met aanhanger gebotst. In deze auto zat een 35-jarige man uit Rhenen.

De auto met daarin de 31-jarige man is door de aanrijding gaan tollen en tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand gekomen. De andere auto is uiteindelijk op de rechter vluchtstrook tot stilstand gekomen. Door de aanrijding is de aanhanger losgeschoten van de auto. De aanhanger is gekanteld.

De man die achterop de file is ingereden is met hersenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De andere man is ter observatie naar het ziekenhuis gegaan.

De A1 is enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer werd via de vluchtstrook geleid. De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente onderzoekt het ongeval.



Politie Twente