Ingezonden persbericht


Persbericht 12 juli 2010

Embargo tot en met donderdagavond 15 juli, 20.00

Eredivisie Basketballclub Magixx Nijmegen gaat unieke overeenkomst aan

De Nijmeegse basketballvereniging Magixx gaat met ingang van het seizoen 2010-2011 een unieke overeenkomst aan met de kinderrechtenorganisatie KidsRights.

Op donderdag 15 juli wordt deze overeenkomst ondertekend. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst worden ook de contracten met nieuwe sponsoren bezegeld en wordt het nieuwe wedstrijdshirt gepresenteerd.

Magixx is meer dan een basketball club alleen : met clinics in buurten en op scholen, bij organisaties en bedrijven, en met schooltoernooien toont Magixx al jaren een brede verantwoordelijkheid en stimuleert zo een gezonde, sportieve en sociale levensstijl. Bovendien biedt een avondje Magixx meer dan een wedstrijd alleen. Iedere thuiswedstrijd biedt spektakel en is voor iedereen een echt avondje uit; van klein tot groot, van jong tot oud.

Maar Magixx gaat nu een forse stap verder en gaat spelen voor de Nederlandse kinderrechtenorganisatie KidsRights. Supporters, sponsors en businessclub-leden gaan KidsRights financieel ondersteunen in haar kinderhulpprojecten, waarin kwetsbare kinderen een stem en perspectief geboden worden. Deze voor Nederland unieke samenwerking maakt duidelijk dat topsport en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand kunnen gaan.

Daarmee wordt ook een oplossing geboden voor de situatie, waarin het in deze onzekere economische tijd moeilijk is één nieuwe hoofdsponsor te vinden. Dit hoofdsponsorschap wordt nu gedeeld door meerdere founder sponsors die KidsRights een warm hart toedragen. De nieuwe naam wordt dan ook: 'Magixx Playing for KidsRights'.

U bent van harte welkom bij de feestelijke presentatie van de nieuwe overeenkomst en de presentatie van de nieuwe sponsoren voor supporters, sponsoren en media, waar ook Floris Tras, wethouder Zorg&Welzijn en Sport van de gemeente Nijmegen het woord zal voeren.

De avond start om 19.00 uur (aanvang presentatie 19.30 uur), locatie: The Matrixx aan de Wijchenseweg 204 te Nijmegen.

Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid voor het maken van interviews met vertegenwoordigers van de Magixx en KidsRights.

Embargo tot en met donderdagavond 15 juli, 20.00

Over KidsRights
Stichting KidsRights is in 2003 opgericht door de Nederlander Marc Dullaert en inmiddels uitgegroeid tot een international erkende ontwikkelingsorganisatie. KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen, waar ook ter wereld, en geeft hen 'een stem'; kinderen die het slachtoffer zijn van verwaarlozing, misbruik, geweld, uitbuiting en discriminatie of de kans lopen dat te worden. KidsRights helpt deze kinderen door bestaande, goedlopende lokale projecten te financieren en voor langere termijn te ondersteunen op het gebied van gezondheidszorg, voeding, onderwijs, onderdak en aandacht. KidsRights reikt bovendien jaarlijks Intternationale Kindervredesprijs uit in de Ridderzaal in Den Haag. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzonder wijze inzet voor kinderrechten. De boodschap van de jonge Kindervredesprijswinnaar bereikt jaarlijks een wereldpubliek. De organisatie streeft naar maximale efficiëntie en impact, zonder een zware bureaucratische structuur.

www.kidsrights.nl


Ingezonden persbericht