Gemeente Twenterand


Subsidiewijzer voor plattelandsondernemers Twenterand

Burgemeester Visser reikt eerste exemplaar uit

Op donderdag 15 juli a.s. reikt burgemeester Visser het eerste exemplaar uit van de subsidiewijzer 2010. Hij doet dat aan de heer Aalderink van LTO Noord afdeling Twenterand. De subsidiewijzer is een handig boekwerk vol met subsidieregelingen voor de plattelandsondernemers in de gemeente Twenterand. "Bij die agrarische ondernemers zitten vaak hele goede en creatieve ideeën. Met deze subsidiewijzer hopen wij hen te stimuleren in de uitwerking van hun plannen," aldus de burgemeester die zelf ook een agrarische achtergrond heeft.

Binnen de gemeente Twenterand krijgen de plattelandsondernemers de ruimte om goed te kunnen ondernemen. Ondernemen is een ruim begrip en in Twenterand is ruimte voor verscheidenheid. Het ene agrarische bedrijf richt zich op schaalvergroting terwijl het andere bedrijf zich richt op recreatie en toerisme. Om deze ontwikkeling te stimuleren en te versterken heeft voormalig wethouder Martha Van Abbema het initiatief genomen voor de subsidiewijzer. Het nieuwe college steunt dit initiatief van harte.

Mensen die een exemplaar van de subsidiewijzer willen ontvangen, kunnen deze vanaf 15 juli aanvragen bij het secretariaat van de afdeling Beleid, f.spenkelink@twenterand.nl.