Gemeente De Wolden

Persbericht









Zuidwolde, 13 juli 2010





Originele start alcoholcampagne gemeente De Wolden


Donderdag 15 juli start de gemeente De Wolden een wedstrijd om een logo en een slogan te bedenken voor de publiekscampagne alcoholmatiging. De gemeente vraagt alle inwoners om de zomer te gebruiken hun creatieve brein uit te dagen. Iedereen krijgt de gelegenheid om iets te mailen of te sturen voor 1 september 2010. Het opzetten van een publiekscampagne is een van de maatregelen uit het integrale alcoholbeleid van de gemeente dat begin dit jaar is vastgesteld.


Unieke slogan

De gemeente is op zoek naar een unieke slogan en een logo voor de publiekscampagne. De bedoeling is om met de publiekscampagne de jeugd, ouders en ook volwassenen minder alcohol te laten drinken en iedereen bewuster te maken van de gevolgen van overmatig alcoholgebruik.

Origineel
"Het betrekken van inwoners bij beleidsuitvoering in deze vorm is voor onze gemeente bijzonder origineel", aldus wethouder Liesbeth Koster. "Inwoners krijgen de kans om een overheidscampagne zelf uitstraling te geven met een hoog interactief gehalte. Want ook wie uiteindelijk de winnaar wordt, bepaalt de inwoner zelf door hun stem uit te brengen op het logo van hun keuze", licht zij toe.

Een vakjury maakt een voorlopige keuze voor de drie beste logo's. De inzenders hiervan krijgen de kans om hun bijdrage verder te professionaliseren tijdens een workshop van Van Liere Media uit Emmen. De Woldenaren kunnen vervolgens via dewolden.nl of gemeentedewolden.hyves.nl stemmen. Het logo dat de meeste stemmen krijgt, wordt het gezicht van de alcoholcampagne. Ook beoordeelt de vakjury welke slogan met de eer gaat strijken. Beide winnaars krijgen eeuwige roem en een tegoedbon van iTunes.


Afwijkend

De gemeente vindt het belangrijk dat de slogan indruk maakt, gemakkelijk te onthouden is en alle leeftijdsgroepen aanspreekt. Het logo moet opvallend zijn en alcoholmatiging uitstralen. Zowel de slogan als het logo moet afwijken van alle bestaande campagnes over alcohol. Ook moet het passen bij de gemeente De Wolden.


Voorwaarden

Wie de uitdaging aangaat, kan voor meer informatie over de voorwaarden terecht op dewolden.nl. Ook op gemeentedewolden.hyves.nl staat informatie. De gemeente verspreidt de komende week in samenwerking met Stichting Welzijn De Wolden posters en flyers om zoveel mogelijk inwoners te bereiken.





Gemeente De Wolden