Dura Vermeer

Beverwijk - 15 juli 2010

Bouw stadhuis Beverwijk start na de bouwvak

Dura Vermeer Bouw Haarlemmermeer start na de bouwvak met de bouw van het nieuwe stadhuis in het Stationsgebied van Beverwijk. Dat heeft projectontwikkelaar NS Poort laten weten.

Bij de ondertekening van de aannemingsovereenkomst in mei van dit jaar werd als startdatum half juni genoemd. In mei van dit jaar heeft de gemeente Beverwijk de grond bouwrijp opgeleverd.

Met de bouw van het Stadhuis, waarin zowel de gemeente Beverwijk als de Milieudienst IJmond worden gehuisvest, start het tweede project van de Vernieuwing Stationsgebied. De Vernieuwing Stationsgebied maakt deel uit van het programma Beverwijk Vitale Stad. Onder het motto `beter wonen, beter werken, beter leven' werken de gemeente Beverwijk en haar partners aan een grootschalige stedelijke vernieuwing om de stad gereed te maken voor de toekomst. Het programma voorziet in de herstructurering van oude wijken, een levendig, goed bereikbaar stadshart met regionale functies op het gebied van publieke dienstverlening, winkelen en uitgaan, een goede infrastructuur, voldoende recreatieve voorzieningen en openbaar groen en een florerend bedrijventerrein.

Het nieuwe Stadhuis, dat december 2011 door NS Poort wordt opgeleverd, krijgt een centrale plaats in het levendige hart van Beverwijk op het Stationsplein naast het recent opgeleverde busstation. Daarmee maakt het Stadhuis deel uit van de nieuwe stationsomgeving. Het ontwikkelen van een duurzame locatie was een vereiste voor de Milieudienst. Het toepassen van een warmte-koudeopslag levert hieraan een belangrijke bijdrage. Een speerpunt van de gemeente Beverwijk is de toepassing van flexwerken waardoor de samenwerking tussen afdelingen binnen de gemeente wordt gestimuleerd en een klantgerichte dienstverlening nog beter wordt ondersteund. Na de verhuizing wordt het huidige Stadskantoor aan het President Kennedyplein gesloopt. Dat maakt de weg vrij voor de herstructurering van de Wijkerbaan en het gebied eromheen.