PERSBERICHT

Arnhem, 15 juli 2010

ARCADIS WINT CONTRACT VAN $36 MILJOEN IN BRAZILIË

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), de onderneming die internationaal adviezen, ontwerpen, ingenieurs- en managementdiensten levert, heeft vandaag aangekondigd dat haar Braziliaanse dochteronderneming ARCADIS Logos een contract ter waarde van US$ 36 miljoen heeft getekend met het Braziliaanse mijnbouwbedrijf VALE. ARCADIS zal hiervoor project management diensten leveren voor de bouw van een verrijkingsfabriek voor ijzererts, genaamd het Vargem Grande Itabiritos (VGI) project in de Braziliaanse staat Minas Gerais. Verwacht wordt dat het project in juni 2013 zal kunnen worden afgerond met het in productie brengen van de fabriek.

De totale investering voor het project bedraagt circa US$1,5 miljard en met deze investering wordt de capaciteit van het Vargem Grande mijnbouwcomplex uitgebreid met 10 miljoen ton per jaar.

Naast de bouw van de nieuwe verrijkingsfabriek omvat het project ook de uitbreiding van de spoorterminal, terwijl tevens de opslag en verwerkingscapaciteit voor ijzererts zal worden uitgebreid naar 65 miljoen ton per jaar. De nieuwe fabriek zal door middel van een 5 kilometer lange transportband worden verbonden met de opslagplaats, eveneens als onderdeel van het VGI project.

ARCADIS Logos zal conform het contract diensten leveren op het gebied van project management. In de loop van het project zal een team van circa 120 mensen namens ARCADIS in het project actief zijn.

"ARCADIS Logos levert al ondersteunende management diensten aan VALE sinds 1992 voor de uitbreiding van de mijnbouwactiviteiten in de regio Minas Gerais. We zijn trots dat we opnieuw bij een groot investeringsproject van VALE betrokken worden", aldus Manoel Antonio A. Avelino da Silva, CEO van ARCADIS Logos. "Dit nieuwe contract is een duidelijk voorbeeld van het steeds positievere klimaat voor infrastructuurinvesteringen in Brazilië, dat het economisch goed doet op dit moment."