Ingezonden persbericht


IDC: CommVault overtreft groeipercentage storagesoftwaremarkt

25 procent omzetgroei voor CommVault in softwareverkoop

Utrecht, 15 juli 2010 â¤* De omzetgroei van CommVault (Nasdaq: CVLT) Simpana(TM)-software overtreft de groeipercentages van de totale storagesoftwaremarkt en die van veel directe concurrenten. Dit blijkt uit het recente rapport Worldwide Quarterly Storage Software Tracker van marktonderzoeksbureau IDC.

Volgens IDC groeit de markt voor storagesoftware sterk en laat tekenen van herstel zien in het eerste kwartaal van 2010. De totale softwareverkoop stijgt met 7,2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009 naar een waarde van drie miljard dollar. De verkoop in het segment van databeveiliging en -recovery - volgens IDC het belangrijkste onderdeel vvan alle storagesoftwaresegmenten - stijgt met 10,6 proocent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet van CommVault in het segment van databeveiliging en -recovery stijgt met bijna 25 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2009. Hiermee overstijgt het bedrijf de jaarlijkse groeipercentages van grote concurrenten als Symantec, IBM en CA.

IDC schrijft de sterke totale marktgroei toe aan het feit dat bedrijven weer kunnen investeren in storageoplossingen nadat de budgetten in 2009 grotendeels bevroren waren. Daarnaast blazen veel bedrijven dit jaar achterstallige projecten nieuw leven in. CommVault wint terrein in een markt waarin bedrijven wereldwijd streven naar modernisering van hun databeheer.

Door het architectuurontwerp met één platform onderscheidt de Simpana-software van CommVault zich van het aanbod van traditionele storagesoftwarebedrijven. Zij breiden hun oplossingen uit met losse producten die werken met verschillende architecturen en die lastig te integreren zijn.

De Singular Information Management-benadering van CommVault zorgt voor een lagere Total Cost of Ownership (TCO) en eenvoudiger beheer, wat resulteert in een hogere efficiëntie, flexibeler implementatie en schaalbaarheid.

'We zijn zeer verheugd dat IDC onze prestaties en continue marktgroei in het afgelopen jaar erkent', zegt David West, vicepresident Marketing en Business Development van CommVault. 'We richten ons op uitbreiding van ons productportfolio. Daarmee helpen we een grote groep wereldwijd opererende bedrijven door onze moderne oplossingen voor informatiebeheer bij het vervangen van hun gedateerde en inefficiënte technologieën.'

'CommVault heeft goede resultaten behaald in de storagesoftwaremarkt in het jaar tot nu toe', zegt Laura DuBois, vicepresident van het programma voor IDC Storage Software and Solutions. 'Hoewel meerdere bedrijven jaarlijks een omzetgroei van dubbele cijfers laten zien in het belangrijke segment voor databeveiliging en -recovery, bewijst CommVault tot de groep met de beste groeicijfers te behoren. Dit versterkt de voortrekkersrol van het bedrijf in de markt.'

Meer informatie

* CommVault Simpana(TM) 8-software

* http://www.commvault.com/products.html
* Meer nieuws over CommVault

* http://news.commvault.com/
* Volg CommVault op Twitter

* http://twitter.com/CommVault

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dit is de visie op basis waarvan CommVault Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen ontwikkelt. Organisaties hebben met de unieke single-platformarchitectuur van CommVault ongekende controle over datagroei en de kosten en risico's. De Simpana-softwaremodules van CommVault werken naadloos samen en delen hun code en functieset. Hierdoor bieden ze krachtige mogelijkheden voor databack-up, archivering, replicatie, zoeken en resource-beheer. Elke dag opnieuw kiezen bedrijven voor de ongeëvenaarde efficiency, prestaties, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.