Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Stormschade: groenafval gratis, milieupark tijdelijk Born dicht

Sittard-Geleen, 15 juli 2010 - Inwoners van Sittard-Geleen kunnen tot en met zaterdaag 24 juli groenafval gratis naar de milieuparken in Sittard en Geleen brengen. Het milieupark Born is tijdelijk dicht in verband met stormschade. Aan de Steenweg in Grevenbicht is een noodvoorziening voor groenafval ingericht.

Volgens wethouder Els Meewis-Stans (openbare ruimte) is vanmorgen tot het gratis inleveren van groenafval besloten om de door de hevige storm van woensdag 14 juli getroffen inwoners niet op extra kosten te jagen. ,,In de hele gemeente zijn enorm veel bomen omgewaaid of takken afgebroken. Straten en tuinen liggen vol met bladeren. Wij vinden niet dat inwoners die dit willen opruimen, ook nog eens hiervoor moeten betalen,' aldus Els Meewis-Stans.

Sittard-Geleen kent normaliter twee periodes per jaar dat inwoners gratis snoeiafval naar het milieupark kunnen brengen. Daarbuiten moet 9 cent per kilo worden betaald (milieuparken Sittard en Geleen) of 15,30 euro per kubieke meter (milieupark Born). Tot en met volgende week zaterdag (24 juli) gelden deze tarieven dus niet.

Op het milieupark in Born is gisteravond een deel van een dak terechtgekomen in de milieustraat. Omdat er in dat dak asbest is verwerkt, is de milieustraat gesloten. Voor groenafval is een tijdelijke voorziening gecreëerd aan de Steenweg in Grevenbicht (naast het tennisveld). Voor overig afval worden inwoners tijdelijk verwezen naar de milieuparken in Sittard en Geleen.

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen zijn sinds vanmorgen met man en macht in de weer om de ravage na de storm op te ruimen. ,,Naar verwachting zijn we zo'n twee weken hiermee bezig. Het eerst zijn de gevaarlijke situaties aan de beurt. We vragen inwoners om begrip dat we niet in elke straat als eerste kunnen beginnen,' zegt wethouder Meewis.

Onveilige of overlast veroorzakende situaties kunnen worden gemeld bij de servicelijn van de gemeente 046-4777777.

De milieuparken van de gemeente Sittard-Geleen hebben de volgende openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot en met 16.30 uur. Op zaterdagmorgen zijn ze open van 8.30 uur tot 12.00 uur.


---