Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Michael Nierse ziet droom in vervulling gaan met hoofdrol in de nieuwe DIK TROM-film Marcel Musters en Eva van de Gucht spelen Pa en Ma Trom. Loes Haverkort is te zien als dieetgoeroe Sonja Slager. Thijs Römer als Dolf, eigenaar van een sportschool. Setbezoek mogelijk

Het speelfilm regiedebuut van Arne Toonen Een productie van Eyeworks Film & TV Drama In juli en augustus vinden de opnames plaats van Dik Trom, de gloednieuwe Nederlandse familiefilm van Arne Toonen (speelfilm regiedebuut) en geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama. Reis in deze vrolijke en spannende film mee naar het knusse Dikkedam, waar Dik Trom samen met zijn ouders woont. Zijn gelukkige leventje verandert echter als de familie naar Dunhoven verhuist, waar zijn vader een restaurant begint.
Voor de 12-jarige Michael Nierse komt een droom uit. Hij is uitgekozen voor de hoofdrol van de vrolijke Dik Trom. Eerder was hij al te zien in de film De Indiaan en als Jacco in de korte film Jacco's film.
Marcel Musters en Eva van de Gucht schitteren als Pa en Ma Trom. Pa Trom kan ontzettend goed koken. Hij houdt ervan om mensen met grote porties gelukkig te maken. Hij is gek op zijn vrouw en op zijn zoon Dik. Ma Trom is de moeder van Dik. Ze is vast van plan van het restaurant in Dunhoven een groot succes te maken.
Loes Haverkort is Sonja Slager, de moeder van het dromerige meisje Lieve (Fiona Livingston). Sonja woont al jaren in Dunhoven. Ze is een echte dieetgoeroe.




Thijs Römer speelt Dolf, eigenaar van een sportschool waar bijna iedereen in Dunhoven lid van is. Hij is de vader van etterbak Viktor (Nils Verkooijen).

Korte inhoud
Dik Trom is een vrolijke, eerlijke, beetje gezette jongen. Samen met zijn ouders woont hij in het knusse Dikkedam, waar iedereen net zo dik en uitbundig is als hij. Het is er elke dag feest en de mensen eten hun buik rond aan taart en vettigheid. Dik heeft er veel dikke maatjes en is de koning van het bommetjes maken in het zwembad. Diks gelukkige leventje verandert als de familie gaat verhuizen naar Dunhoven, waar zijn vader een restaurant begint. In Dunhoven is niemand uitbundig of dik. Iedereen is juist hartstikke dun en de mensen zijn alleen maar bezig met uiterlijk, gezondheid en sport. Ze zitten dan ook helemaal niet te wachten op die dikke familie Trom en hun restaurant vol calorieën.
Niet alleen het restaurant kent een moeilijke start, ook Dik heeft moeite zich aan te passen. Voor het eerst in zijn leven wordt hij zich bewust van zijn omvang. Helemaal als hij verliefd wordt op Lieve, het dunste meisje van heel Dunhoven. De moeder van Lieve is diëtiste en zij weegt haar dochter elke dag.
Dik is niet de enige die zijn oog heeft laten vallen op de mooie Lieve. Ook Viktor, de brutale zoon van sportschoolhouder Dolf, dingt naar haar hand. De strijd tussen de twee kemphanen zal beslecht worden tijdens de lokale zomerwedstrijd. De film wordt geregisseerd door Arne Toonen. Na de Kunstacademie in Arnhem succesvol te hebben afgerond, studeerde hij in 2003 met maar liefst zeven projecten af aan de Filmacademie in Amsterdam. Meteen ging hij aan de slag als commercial regisseur. In 2007 pakte hij de fictie kant weer op met het regisseren van onder andere Milah (commerciële korte film), Schnitzelparadijs de serie (diverse afleveringen), Hou Holland Schoon (One Night Stand), Oh Deer! (NFF masterclass) en Val Dood! (Nps kort). Een film van Eyeworks Film & TV Drama (Komt een vrouw bij de dokter, De gelukkige huisvrouw, De Brief voor de Koning). Het scenario is geschreven door Mischa Alexander (De Scheepsjongens van Bontekoe, Ellis in Glamourland, Feestje!, Sportman van de eeuw) en Wijo Koek (Alibi, Moordwijven, Zoop-films, Vet hard, Westenwind). Bovendien door Luuk van Bemmelen (Val Dood!, Oh Deer!, TV-serie Willemspark, TV-serie Shouf Shouf). Het is geïnspireerd door de Dik Trom-boeken van Cornelis Johannes Kieviet. De film Dik Trom is vanaf 8 december 2010 te zien in de bioscoop Distributie: Benelux Film Distributors voor Inspire Pictures Juli 2010