GroenLinks Utrecht


PERSBERICHT
15 juli 2010

Schriftelijke vragen over re-integratie-instrument Volte

GroenLinks raadslid Heleen de Boer maakt zich zorgen over het beperkte aantal klanten van het re-integratie-instrument Volte. "Volgens onze informatie heeft het apparaat plek voor zo'n driehonderd klanten per jaar, maar zitten er nu dertig klanten in een traject. Dat is veel te weinig. We willen dan ook weten of het daar wel goed gaat.", zegt De Boer. Volte is een belangrijk instrument, omdat het zich richt op werkzoekenden met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

In het vorige college is de keuze gemaakt om het re-integratiebeleid vooral te richten op juist de werkzoekenden met een kleine afstand tot de arbeidsmarkt. Slechts een klein gedeelte van de middelen wordt ingezet op werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Eén van de instrumenten voor deze doelgroep is het matchingsinstrument Volte. Raadslid Heleen de Boer: "Er is al niet heel veel aandacht en beleid voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Maar de instrumenten die we als gemeente wel hebben, moet dan ook wel goed functioneren. Daarom willen we antwoorden van het college."

Volte is een samenwerkingsverband van Altrecht Talent (begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische achtergrond bij re-integratie in de maatschappij), Centrum Maliebaan (verslavingspsychiatrie) en Stichting Gids (begeleiding van werkzoekenden).


Noot voor redacties


GroenLinks Utrecht