Provincie Zuid-Holland

9 miljoen euro voor herstructurering bedrijventerreinen

Gedeputeerde Staten (GS) stellen in de tweede helft van dit jaar een bedrag van bijna

E 9 miljoen beschikbaar voor de herstructurering van bedrijventerreinen. Het geld is toegekend aan negen projecten, met een totale oppervlakte van 79 hectare. In totaal is in deze collegeperiode geld voor de herstructurering van 779 hectare toegekend. Dat is meer dan de 750 hectare die in het collegeakkoord is afgesproken. Ook het komende halfjaar blijven GS gemeenten stimuleren om bestaande bedrijventerreinen op te knappen, in het belang voor de economie, de ruimtelijke ordening en de leefbaarheid van Zuid-Holland.

Elk halfjaar kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor herstructurering van bedrijventerreinen of de aanleg van nieuwe terreinen. Gesproken wordt over de eerste en tweede 'tender'. De provincie beoordeelt de aanvragen en honoreert ze, voor zover het beschikbare geld dat toelaat.

Negen projecten
De provincie verleent de subsidie in het kader van de regeling Uitvoeringssubsidie Herstructurering Bedrijventerreinen (UHB). Dankzij de tweede tender van 2010 kunnen negen herstructureringsprojecten in uitvoering worden genomen. Het gaat om: Waalhaven-Zuid-West, Gadering Noord fase 2, Spaanse Polder Kruising Industrieweg - Matlingeweg en Hordijk Bergambachtweg (alle in Rotterdam), Groot Vettenoord (Vlaardingen), Dierenstein en project Gebroken Meeldijk (beide Barendrecht), Antoniuslaan - Verlengde Bosweg (Hendrik-Ido-Ambacht) en het project Rijnhaven-Oost (Alphen aan den Rijn). De ruimtewinst bedraagt bij alle projecten samen circa 5,5 hectare.

Meer informatie over bovenstaande (en andere) bedrijventerreinen kunt u vinden op de website Infodesk Bedrijventerreinen Zuid-Holland ( http://pzh.eyelocus.com ).

Geld voor planvorming
Naast de herstructureringssubsidie van E 9 miljoen hebben GS E 500.000 aan 'planvormingsubsidie' ter beschikking gesteld aan 17 projecten. Planvormingsubsidie wordt verstrekt voor het voorbereiden van de herstructurering van bedrijventerreinen of de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen.